Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Kaj skriva naša pisava?


(stran 2 od 2)


Nekateri raziskovalci okultnega pravijo, da je mogoče iz pisave napovedati tudi človekov konec?

Energetska opremljenost pisca je razvidna tudi iz njegovega rokopisa. Ta je lahko na začetku dneva precej močnejši kot po napornem delavniku. Pisave, ki odražajo stalno šibkost človekovih moči, so zagotovo simptom zdravstvenih težav. Res je, kot trdijo Vzhodnjaki, da začne življenjska energija, ki ji pravijo ki, či ali prana, zapuščati človeka, še preden se pokažejo težji simptomi neozdravljive bolezni. Težko pa bi rekli, da je mogoče na osnovi pisave napovedati prometno nesrečo, delovno poškodbo ali kaj drugega, kar ni že prej navzoče v telesu. Prav tako menim, da je zmotno vsakršno napovedovanje prihodnosti. Edino, kar je mogoče povedati vnaprej, je nemara to, da bo človek, ki je po naravi agresiven, imel v življenju težave, ker ga okolje takšnega, kot je, težje sprejema. Prav tako lahko zatrdim, da se bo depresivno razpoloženje pri človeku z depresivno osebnostno strukturo praviloma ponavljalo tudi v prihodnje.


Ali menite, da je mogoče na osnovi analize pisave ljudem predlagati ustreznega partnerja za zakon oziroma oblikovanje družine?

Menim, da je to, vsaj kar zadeva psihološko zgradbo človekove osebnosti, možno, saj vsaka močna zveza temelji na psiholoških temeljih. Pri tem se nekatere funkcije izključujejo, druge pa privlačijo. Težko verjamem, da bi se dobro ujela precej izrazita introvertna in ekstrovertna oseba. Odnos do sveta, ciljev in prihodnosti je pri obeh lahko povsem drugačen. Naravnanost je podobna različni optiki, skozi katero vsak drugače vidi svet, pa tudi sebe v njem. Nedvomno so pomembne vse štiri funkcije, ki jih je orisal in odkril Carl Gustav Jung. To so mišljenje, čustva, občutenje (čut) in intuicija. To je mogoče vedno znova odkrivati pri ljudeh, ki imajo v svoji zvezi težave. Gotovo je res, da morata imeti partnerja enako vsaj eno skupno funkcijo, druge pa so lahko različne. Če partnerja nimata niti ene skupne funkcije, v njunih odnosih bržčas ne bo nobene stične točke, svet in drug drugega si bosta razlagala vsak po svoje. To pa je bistvo vseh nesporazumov. Seveda velja enako za oblikovanje delovnih skupin in športnih ekip; povsod, kjer se ljudje družimo in želimo uresničiti cilje, nam to lahko pomaga ali pa nas ne osreči. Funkcije so razvidne iz pisav in nam torej, ne da bi poznali ali videli pisca, omogočajo, da nekaj povemo o njem.


Pri razpisih za delovna mesta včasih naletimo na pogoj, kot je lastnoročno napisana vloga za zaposlitev. Ali menite, da res lahko samo na osnovi pisave ugotovimo, kdo je za kaj sposoben?

Kot sem že omenil, poznamo "fasadne pisave", ki onemogočijo, da bi o piscu kaj prida ugotovili. Če se pojavi kot iskalec zaposlitve, je prav, da takšen "test" odklonimo, ker nam ne bo dal nobenih posebnih sporočil o osebnosti, še manj o talentih ali drugih njegovih sposobnostih. V drugih primerih pa lahko ugotavljamo osebnostno strukturo prosilca, njegov značaj, temperament, energetsko opremljenost in druge lastnosti, kot so iniciativnost, kontaktibilnost, sposobnost izražanja, toplina, vztrajnost, storilnost, koncentracija, samozavestnost, vztrajnost in zmožnost presojanja. Poleg tega je mogoče razbrati še nekatere druge lastnosti, ki so morda pomembne pri nadaljnji presoji za zaposlitev na določenem mestu. Vsekakor velja, da je treba kandidata usmeriti k delom, za katera ima sposobnosti, ne pa ga preprosto odsloviti, češ da za to in to ni sposoben.Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd