Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Pomoč pri težavah s črevesjem


(stran 2 od 3)Krči in bolečine v črevesju


Potrebujete:
30 g cvetov rmana
30 g cvetov kamilice
50 g listov poprove mete

Dve zvrhani čajni žlički zeliščne mešanice poparite s 1/4 l vrele vode. Pokrijete in pustite mirovati 15 minut, nato precedite. Pijte od 2 do 3 skodelice čaja na dan po požirkih.

Potrebujete:
listi in cvetovi izopa

Zvrhano čajno žličko izopa poparite s 1/4 l vrele vode. Pokrijete in pustite mirovati 10 minut, nato precedite. Uporabljajte kot klistir pri črevesnem krču.

Potrebujete:
zdrobljeno seme janeža

Zvrhano čajno žličko janeževih semen poparite s 1/4 l vrele vode. Pokrijete in pustite mirovati 10 minut, nato precedite. Pijte od 2 do 3 skodelice čaja na dan po požirkih.

Potrebujete:
zel plešca

Zvrhano čajno žličko plešca poparite s 1/4 l vrele vode. Pokrijete in pustite mirovati 5 minut, nato precedite. Pijte po 2 skodelici čaja na dan po požirkih. Pri krvavitvah iz črevesja lahko uporabljate tudi druga zelišča: belo omelo, belo mrtvo koprivo, srčno moč, hrastovo lubje, cvetove rmana, ptičjo dresen z dodatkom žlice švedske grenčice.

Lenobno črevesje

Potrebujete:
korenine kolmeža

Zvrhano kavno žličko korenin namočite čez noč v 1/4 l hladne vode. Zjutraj pogrejete in precedite. Pred uporabo čaj pogrejete v vodni kopeli. Jemljite trikrat na dan po eno jedilno žlico pred in po jedi.

Potrebujete:
lubje krhlike - uležano najmanj leto dni

Zvrhano čajno žličko lubja prelijete s 1/4 l hladne vode, zavrete in pustite počasi vreti še 8 minut nato odcedite. Pijte po eno skodelico čaja na dan pred spanjem.

Pri tovrstnih težavah lahko uporabljate za pripravo čaja tudi druga zelišča: korenine regrata, liste žajblja, liste in korenine potrošnika, janeževa semena, cvetove rmana, liste in cvetove sleza, korenine dežna, korenine gladeža, liste božjega drevesca, liste črne mete.

Oslabela mišica zapiralka


Potrebujete:
zel navadne plahtice

Zvrhano čajno žličko plahtice poparite s 1/4 l vrele vode. Pokrijete in pustite mirovati od 5 do 8 minut, nato precedite. Pijte po 3 do 4 skodelice čaja na dan po požirkih.

Oslabelo črevesje


Potrebujete:
cvetovi in listi izopa

Zvrhano čajno žličko izopa poparite s 1/4 l vrele vode. Pokrijete in pustite mirovati 10 minut, nato precedite. Pijte od 2 do 3 skodelice čaja na dan po požirkih.

Za pravilno delovanje črevesja


Potrebujete:
cvetoči vršički polaja

Vzamete 100 g cvetočih vršičkov in jih prelijete s 1/2 l hladne vode, zavrete in pustite počasi vreti še 10 minut, nato odcedite. Pijte po dve skodelice čaja na dan po požirkih.

Zastoj hrane v črevesju


Potrebujete:
cvetje, listi in korenine dežna

Zvrhano čajno žličko dežna poparite s 1/4 l vrele vode. Pokrijete in pustite mirovati 10 minut, (same korenine 20 minut), nato precedite. Pijte po 2 do 3 skodelice čaja na dan po požirkih.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd