Na obisku pri izjemnem inovatorju Viliju Pozniku

Vili Poznik
Vili Poznik (Foto: Grega Žunič)

Povečajte in zaščitite svoje biopolje

Vili Poznik, izjemen inovator iz Celja, se pri 78 letih lahko pohvali z izrednimi dosežki, saj je za svoje številne inovacije, od katerih je nekatere tudi patentiral, prejel več mednarodnih nagrad. Usmerjen je v pomoč ljudem, v izboljševanje kakovosti našega življenja, saj njegove iznajdbe, do katerih lahko dostopamo vsi, izboljšujejo počutje in zdravje. Pri uresničevanju svojih izumov je sodeloval z bolnišnicami, s kliničnimi centri, z univerzami ter z znanstveniki iz različnih strok doma in v tujini. Pri svojem delu posega na področje fizikalne medicine in informacijske tehnologije, ki ima temelje v kvantni fiziki. Temu znanstvenemu področju se v prihodnosti obeta velik razmah, zato mu nekateri pravijo tudi tehnologija tretjega tisočletja. Ekipa revije Vive se je na obisku laboratorija v Celju navdušila nad inovacijami Vilija Poznika, a tudi nad neizčrpnostjo njegove energije, idej in volje, da bi pomagal soljudem.

Inovacije Vilija Poznika posegajo predvsem na področje kakovosti vode, zraka in hrane; izboljšujejo počutje in zdravje ter naše energetsko stanje. Po izobrazbi je kovinostrugar in obratni inženir, že več kot štirideset let pa se ukvarja z inovacijami in snuje neverjetne izdelke, ki jih je mogoče tudi kupiti. Njegova izumiteljska pot se je začela že v srednji šoli. Za seboj ima več kot štirideset let inovacijskega dela in je pionir na področju informiranja izdelkov.
 

Neizčrpen vir energije

Hči Mojca Poznik je le še potrdila, da ima njen oče neverjetno ustvarjalno žilico, obenem pa premore neizčrpen vir energije. Le redko si vzame čas za počitek, tudi spi zelo malo. Sam pove, da ne potrebuje veliko spanja, vsake toliko le za nekaj minut zadrema. Ko dobi idejo, takoj skliče družino, da stopijo v akcijo – in začnejo delati. "Vsak dan dobi zamisel za vsaj dva izdelka, ki bi ju želel ustvariti in ponuditi na trg," pripoveduje Mojca Poznik in doda, da ga le stežka dohajajo. V vseh letih so si privoščili le štiri dopuste, še pove, saj sta po Poznikovem mnenju dopust in počitek izguba časa.
 

Množica izdelkov

V številni množici Poznikovih izumov so takšni, ki izboljšujejo kakovost vode, zmanjšujejo negativne učinke iz okolja (sevanje telefonov, računalnikov …), krepijo organizem ali pa so namenjeni za medicinsko rabo. Med njimi so najbolj znani informirani kozarci (za vitalnost, proti stresu in kot pomoč pri hujšanju), informirane skodelice in vrči ter Hydronic oziroma kozarec za vso hišo (naprava, nameščena na vodovod, ki informira vodo v vsej hiši). Z napravo za lajšanje bolečin ter z napravo proti urinski inkontinenci in za zdravljenje prostate je posegel tudi na področje magnetne terapije. Tu so še izdelki, s katerimi posega na področje zaščite pred sevanji, kot sta zaščitni USB-ključek in zaščitna nalepka za telefon.
 

Informiranje izdelkov

Kot nam razloži dr. fizike Yuri Yatsko, "vse nosi določeno vibracijo. Vibracije je mogoče posneti in jih prenesti na drug objekt. Že v prejšnjem stoletju so razvili tehnologijo, ki to omogoča – orgonski top. Pri tem skorajda ni omejitev, saj je mogoče prenašati tako misli in želje kot tudi delovanje zdravil …"

Poenostavljeno bi lahko rekli, da so informiranemu izdelku dodane informacije, ki imajo na nas pozitiven vpliv. Infomiranju kozarcev smo mu bili priča tudi v laboratoriju Vilija Poznika, ki je zbral in shranil že na desettisoče informacij. V skladu z namenom izdelka izbere ustrezne informacije, nato pa jih z orgonskimi topovi oziroma sevalniki prenese v izdelek. Takšen kozarec informira vodo, ta pa sprejme in ohrani informacije, s čimer se spremenijo tudi njene lastnosti. Ko zaužijemo informirano vodo, s tem informirano tudi svoje telesne celice, jim damo določen ukaz. Tako lahko voda vitalizira naše telo, nam pomaga premagovati stres in celo shujšati. Predvsem pa je pomembno to, da je takšna voda živa, kakovostnejša.

Podobno deluje vitalizator vode Hydronic, naprava, ki jo namestimo na vodovod in ki nato informira vodo v vsej hiši. Za to napravo je raziskovalna skupina Hydronic (Vili Poznik, raziskovalec vode Vili Turšič, urednik revije Misteriji Jože Vetrovec, zdravnik Vlado Magajna in elektronik Franc Resnik) leta 2000 na ameriškem sejmu inovacij v Pittsburghu prejela priznanje za najboljši izum na področju ekologije. Takšna voda, ki ji Poznik pravi živa voda, pozitivno deluje tudi na rastline in živali.
Članek se nadaljuje »


Galerija

Vili Poznik Grega Žunič

Na dan našega obiska so v laboratoriju informirali modre kozarce. S posebnimi večcevnimi orgonskimi sevalniki so na vrtljivi mizi vanje vtiskovali več kot trideset tisoč informacij. V informirane kozarce nato vtisnejo spomin "pravode", čiste vode, v kateri je vse, kar potrebuje naše telo. Grega Žunič

Prof. dr. sci. Boris Laptev, fiziolog in farmakolog Diana Anđelić

Fizik dr. Yuri Yatsko Diana Anđelić

Energijska okna Grega Žunič

Jože Vetrovec Diana Anđelić

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki