Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Cvetje in ljubezen


(stran 2 od 3)


Pelargonija »nagovarja« k nezvestobi, zato je ne gre podarjati ljudem, ki živijo v miru in slogi ali doživljajo krizo v zakonu. Torej previdno, kajti oseba, ki vam jo podarja, morda nima najboljših misli. Če jih gojite na vrtu ali balkonu, imajo povsem drugačen pomen. V tem primeru imajo močno varovalno moč in vplivajo na trdnost zdravja. V preteklosti so z rožnatimi pelargonijami pričarali ljubezen, z belimi pa povečevali plodnost.

Dalija obuja spomine na »dobre stare čase« in sentimentalna srečanja. Simbolizira nestabilnost in negotovost, v obratnem pomenu elegenco in dostojanstvo. Z njeno magično močjo naj bi se obdarovancu dobro iztekli osebni in poslovni načrti, za katere si že dolgo prizadeva.

Jasmin je cvet srečnega zakona, ki ga nihče ne more vznemiriti ali premakniti. Vraže pravijo, da droben zavitek posušenega jasmina, ki ga vsako leto zamenjamo, varuje zakon.

Lilija je simbol neomadeževane lepote in čiste duhovne ljubezni. V preteklosti so jo podarjali porodnicam, da bi s svojo magično močjo pomagala pri zdravem razvoju otroka. Pet lilij v šopku je prinašalo srečo in izpolnitev ženskam, ki so si želele otroka, medtem ko naj bi en sam cvet v moškem prebudil očetovski nagon.

Marjetica s svojo magično močjo vpliva na intuicijo in sposobnost jasnovidnosti. Ljudje so v preteklosti verjeli, da bodo ljubljeno osebo najlažje osvojili pri obedu, če bodo na sredino mize postavili vazo s številnimi marjeticami. Če tej vraži verjamete in se vam to zgodi, veste, kakšne namene ima človek, ki vas je povabil na slasten prigrizek. Sicer pa je danes šopek marjetic bolj znan kot znamenje prebujene narave.

Potonika je bila v preteklosti najbolj cenjena zaradi zaščitne moči. Kot dar je varovala um, telo in dušo, kot okras v hiši je odganjala hudobne demone, vzgojena na domačem vrtu pa je ščitila lastnika pred nevihtami in naravnimi nesrečami.

Narcisa je cvet, ki so ga davni preteklosti polagali v krste pokojnikov, da bi jim zagotovil novo rojstvo in srečo v onstranstvu. Vse do zdaj se je ohranila kot simbol prebujenja in večnega obnavljanja narave, ki v obratnem pomenu predstavlja značajske šibkosti, kot so zagledanost vase, sebičnost in samozadovoljstvo tistega, ki jo podarja.

Tulipan je simbol lepote ter razkošnih in bogatih čustev. Romantiki so ga od nekdaj opevali kot znamenje ljubezenske vznesenosti in nepotešljivega hrepenenja.

Mimoza simbolizira spoštovanje, varnost in gotovost. Podarjena vpliva na ljubezen in prinaša srečo na poslovnem področju.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd