Eterična olja

  • ponedeljek, 09. november 2009
(Foto: Dreamstime)

Po znamenjih horoskopa

Ko boste izbirali eterična olja za prijatelje, si lahko pomagate z razvrstitvijo po horoskopskih znamenjih. Ta razdelitev vam bo pokazala smer, pri končni izbiri pa se zanesite na svoj nos in intuicijo.

Za impulzivne, iskre, energične in neposredne ovne so primerni koriander, kajeput, evkalipt, ingver, kafra, rimska kumina, poper, rožmarin, timijan.

Za materialne, užitkarske in praktične bike so primerni ylang-ylang, siamski benzoj, hrastov lišaj, komarček, korenje, muškatni oslez, pačuli, sandalovina, stiraks, tolu balzam in vetiver.

Dvojčke, ki so vedoželjni in optimistični, navdušijo vonji bergamotke, citronele, grenivke, poprove mete in limone.

Za čustvene rake so najbolj primerna eterična olja kitajski cimet, pelargonija, jasmin, rimska in divja kamilica, melisa, neroli, rman in tonko.

Za leve so primerni vonji žuke, ingverja, kafre, klinčkov, italijanskega nerolija, pomaranče, popra, nemškega rožmarina, materine dušice, timijana in cimeta.

Za analitične device so primerni vonji hrastovega lišaja, smreke, kamilice, macesna, ruševja, sivke, majarona, mire, mirte, rožnega lesa, žajblja, čajevca, jelke, ožepka in atlaške cedre.

Diplomatskim tehtnicam pašejo vonji sladkega janeža, klementine, medu, sivke, rdeče in zelene mandarine, melise in bele narcise.

Za strastne škorpijone so primerni vonji angelike, bazilike, šatraja, ladanovega brškina, pehtrana, ylang-ylanga in muškatnega osleza.

Temperamentni strelci se navdušujejo nad vonji kopra, žuke, kardamoma, akacije, vanilije, in cimetovčevega listja.

Za kozoroge so primerni vonji majarona, obmorskega bora, brina, kadila, oslada in ciprese. 

Za svojeglave vodnarje pa so najbolj primerna eterična olja verbene, evkalipta, kakava, limonine trave, poprove, mačje in zelene mete.

Za sočustvujoče ribe pa so najbolj primerni vonji perunike, melise, muškatne kadulje in vrtnice.

 

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Lea Lukšič

Dr. Lea Lukšič prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki