Okus razkriva osebnost

Po kitajskem prepričanju so bili vsi stari modreci in inteligentni ljudje vegetarijanci.
Po kitajskem prepričanju so bili vsi stari modreci in inteligentni ljudje vegetarijanci.

Kako Kitajci povezujejo hrano z življenjskim okusom

Po kitajskem prepričanju prehranjevalne navade, priljubljeni okusi in jedi, ki se jim ne moremo upreti, razkrivajo našo osebnost. Tako je hrana sredstvo, s katerim lahko bolje spoznamo sebe in bližnje, a tudi oblikujemo svoj značaj. Ko jemo in pijemo, vnašamo v telo energijo, ki se lahko zaradi lastnosti in vrednosti živil povsem spremeni in vpliva na naše razpoloženje. Zaradi nepravilne prehrane smo debelejši, nerazpoloženi in leni, medtem ko smo po zaslugi ustreznega in zdravega prehranjevanja močnejši, samozavestnejši in družabnejši. Oglejmo si kako Kitajci povezujejo hrano z življenjskim okusom.

ZELENJAVA

Po kitajskem prepričanju so bili vsi stari modreci in inteligentni ljudje vegetarijanci. Naj je to res ali ne, dejstvo je, da možgani dobijo z rastlinsko hrano več kisika, mineralov in energije, organizem, ki se hrani pretežno z rastlinsko hrano, pa je odpornejši in manj dovzeten za bolezni.

Ljubitelji:

  • paradižnika vidijo daleč v prihodnost. Zmožni so dobrega ocenjevanja ljudi in situacij, znajo izkoristiti svoje talente, uresničiti cilje in razviti dobre medsebojne odnose, vendar so v svojih ambicijah skromni in previdni. Živijo dolgo in nimajo težav s težo.
  • jajčevcev so zelo zaverovani vase. Pri drugih iščejo slabosti, o sebi pa menijo, da imajo vedno prav. Težave imajo lahko pri skupinskem delu in v ljubezni.
  • solate ne stremijo k uspehu in so zadovoljni s tem, kar imajo. Čeprav so bistrega uma, so premalo odprti, zato utegnejo zamuditi marsikatero priložnost. Zadržani so tudi v medsebojnih odnosih, predvsem na čustvenem področju.
  • korenja premorejo številne skrite talente, s katerimi se neradi hvalijo. Raje kot nase se zanašajo na druge. Njihova slabost je pretirano zaupanje, vendar jim hkrati daje prednost v partnerskem odnosu.
  • cvetače imajo odličen spomin, talent za informatiko in statistiko. Čeprav jim v ljubezni primanjkuje domišljije, težko živijo brez partnerja in občutka pripadnosti.
  • graha so energični in impulzivni, vendar se najbolje znajdejo v dejavnostih, ki so rutinske, jasno določene in načrtovane. Takšni so tudi v ljubezni. Bolj kot strastne avanture si želijo mirno in stabilno zvezo.
  • krompirja so rojeni diplomati. Ker so zelo disciplinirani, obzirnega obnašanja in vredni zaupanja, so med ljudmi in v poslovnem svetu zelo spoštovani.
  • kumaric ne marajo enoličnega življenja. Enakih prostorov, službe, družbe in ljubezni se utegnejo hitro naveličati, toda če srečajo pravega partnerja, so iskreni in v spolnosti zelo živahni.
Članek se nadaljuje »


Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki