Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Skrivna moč zlata, srebra in bakra


(stran 3 od 3)


BAKER ZA RANE IN POŠKODBE

Velik zdravnik
Baker je bil nekoč priznan cesar kovin. Ta rdečkasta kovina je velik zdravnik, njene zdravilne značilnosti so veliko uporabljali v antiki. V obdobju grškega in rimskega imperija so z bakrom krasili hiše in strehe dvorcev ter oblagali kopalnice. Antične lepotice, ki so znale dolgo ohraniti mladost, so se z užitkom kopale v bakrenih kadeh, in kot je znano, so imele čudovito prosojno, nežno kožo. Skupaj z zatonom starogrške in rimske civilizacije je bil s prestola vržen tudi baker.

Ženska kovina
Baker je kovina, ki prenaša energijo Venere. Astrologi menijo, da posameznikovo zunanjost določa nebeški položaj Venere v trenutku njegovega rojstva. Venera ima gosto, hladno energijo. Ob pomoči Venerine energije se naše telo osvobaja negativne energije, nakopičene v eteričnem telesu, s tem pa tudi bolečin in bolezni. Baker je veljal za značilno žensko kovino.

Uporabljali so ga za zaščito žensk, kot ploščico za zdravljenje ali predmet za zaščito doma. Tradicionalni stari ženski okras je bila ogrlica iz okroglih bakrenih ploščic, ki je varovala lepoto, mladost, zdravje in plodnost. Poleg tega baker omogoči kopičenje čiste energije v organih ter prepreči izgubo energije.

Če pozeleni …
Ta kovina prispeva tudi k povečanju gmotnega bogastva, krepi srečo v zasebnem življenju in spodbuja ustvarjalne sposobnosti. Če baker pozeleni, to kaže, da je okras ali predmet »utrujen«, da je izkoristil vso zbrano moč in si mora odpočiti. Tak okras je treba obvezno sneti, očistiti in vsaj za teden dni shraniti na skrivnem mestu. Če okras postane rdečkast, napoveduje bližnjo izboljšanje položaja na gmotni ravni, če pa počrni, pomeni, da je nakopičil preveč negativne energije in da potrebuje čiščenje.

Bakrena kopel
V bakreno posodo nalijemo vročo vodo, ki ji dodamo malce soli. V njej namakamo noge toliko časa, da se voda ohladi. Nato noge in posodo umijemo pod tekočo vodo. Ta postopek odstranjuje negativno energijo ter odpira energijske kanale in meridiane. Po tovrstni kopeli se obnavlja energija v našem telesu; številne bolezni se ne morejo razmahniti in izginejo. Lahko pa med prhanjem v kabino ali kad postavimo bakreno folijo. Baker, ki leži pod vodnim tokom, pospeši izločanje nečistoč in izvleče iz telesa vso nakopičeno negativno energijo.

Pomanjkanje bakra v telesu …
… je redek pojav. Do tega pride v primeru pomanjkanja zasičene beljakovinske hrane. Simptomi pomanjkanja tega minerala so: izpadanje las v šopih, izpuščaji, povišana raven holesterola, pogosta vnetja, zmanjšano število belih krvnih telesc in osteoporoza. Viri bakra v hrani so sveže meso, jetra, morski izdelki, orehi, semena, višnje in kakav.

Zdravilni učinki
Zdravilne lastnosti bakra so že naši predniki s pridom uporabljali pri poškodbah. Znano je, da so na modrice polagali bakrene kovance, toda dandanes le redko kdo ve, da bakrove spojine lahko izvlečejo vse travme ter pospešijo oživljanje in zaraščanje poškodovanega tkiva. Baker torej vpliva predvsem na regenerativne sposobnosti tkiva, zato so ga v ljudski medicini uporabljali za zdravljenje ran in drugih poškodb. Ni ga priporočljivo uporabljati za notranje zdravljenje, saj skupaj s telesnimi tekočinami tvori strupene spojine. Za zunanje zdravljenje lahko uporabljamo bakreno vodo in ploščice.

Bakrena voda
Bakreno vodo pripravimo tako, da kos bakra očistimo do leska, ga obrišemo z vlažno tkanino in po sončnem vzhodu, najbolje v petek, položimo v čisto vodo. V vodi ga pustimo tri dni, nato vodo uporabljamo za zdravljenje. Tkanino, namočeno v bakreno vodo, položimo na obolelo mesto in ga čez noč pokrijemo s toplo tkanino. Zjutraj jo snamemo. Zdravljenje sme trajati največ štiri tedne. Namesto bakrene vode lahko uporabljamo tudi bakrene ploščice. Za pripravo uporabimo stare kovance, ki jih vsakič pred uporabo očistimo s smirkovim papirjem, sicer zdravljenje ne bo imelo učinka. Ploščice ne polagajmo na odprte rane. Lahko jih prilepimo s trakom za 12 ur. Baker pomaga pri številnih lokomotornih boleznih: pri osteohondrozi, artrozi in artritisu. Za zdravljenje teh bolezni uporabljamo bakrene ploščice ali obloge iz bakrene vode, ki jih polagamo na hrbtenico ali prizadeti sklep.

Kovina tudi v svojih najdrobnejših delcih ohranja spomin in lastnosti svojega rojstnega mesta. Tako se zlato iz Peruja znatno razlikuje od uralskega in ameriškega zlata − ne le po kemični sestavi, temveč tudi po naravi. Perujsko zlato je prepojeno z vročo sončno svetlobo in jo v obilju deli z vsakim, ki se mu približa. Človeka dobesedno ožari od znotraj, osvetli njegove naravne sposobnosti in predrami darove. Uralsko zlato ima bolj pretanjeno energijo, ki je kot svetloba oddaljenih zvezd, bolj čista in hladna. Takšno zlato se dolgo navaja na človeka, toda ko se nanj navadi, v lastnikovo avro vnese svojo moč. Njegov zunanji videz se spreminja glede na to, v čigave roke pride. Pri nekom se okrepi in začne svetiti od znotraj, pri drugem spominja na ugasnjeno svečo. Afriško zlato pa energijsko kar vpije od strasti in krvi, ne prebuja talentov, marveč spolne želje in strasti.Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd