Skrivnost (The Secret)

(Foto: Jupiterimages)

Zakon privlačnosti

Morda je prav zdaj nastopil čas, ko ima človeštvo naposled možnost stopiti na pot velikih sprememb, ki bodo prinesle nesluten napredek tako na duhovni kot na materialni ravni. Če se ozremo po svetu, ki krvavi v številnih vojnah in sovraštvu ter je na robu klimatske katastrofe, je skoraj nemogoče biti optimist, toda morda je nastopilo obdobje, da se zavemo moči, s katero lahko spremenimo svet. Razumska in objektivna stvarnost, ki se odziva na nič več in nič manj kot na čustvo ljubezni, je po pravilu »skrivnosti« najvišje in najmočnejše orožje. Ko smo izpolnjeni z ljubeznijo, smo usklajeni z najžlahtnejšo frekvenco in svet okrog nas se spreminja na bolje. Knjiga Skrivnost, ki so jo v letu dni prodali v 9 milijonih izvodov in po njej posneli film, govori o preprostem in vseobsegajočem zakonu privlačnosti.

Morda je prav zdaj nastopil čas, ko ima človeštvo naposled možnost stopiti na pot velikih sprememb, ki bodo prinesle nesluten napredek tako na duhovni kot na materialni ravni. Če se ozremo po svetu, ki krvavi v številnih vojnah in sovraštvu ter je na robu klimatske katastrofe, je skoraj nemogoče biti optimist, toda morda je nastopilo obdobje, da se zavemo moči, s katero lahko spremenimo svet. Razumska in objektivna stvarnost, ki se odziva na nič več in nič manj kot na čustvo ljubezni, je po pravilu »skrivnosti« najvišje in najmočnejše orožje. Ko smo izpolnjeni z ljubeznijo, smo usklajeni z najžlahtnejšo frekvenco in svet okrog nas se spreminja na bolje.

Zakon privlačnosti
Knjiga Skrivnost, ki so jo v letu dni prodali v 9 milijonih izvodov in po njej posneli film, govori o preprostem in vseobsegajočem zakonu privlačnosti. Ta je po mnenju avtorice Rhonde Byrne in njenih sogovornikov, ki jih predstavlja v knjigi, najmočnejši univerzalni zakon. Ob pomoči »skrivnosti«, če ji seveda verjamemo, se je možno rešiti bolezni, depresije in kroničnih bolečin ter v svoje življenje pritegniti blagostanje, ljubečega partnerja, poklicni napredek in lep dom, skratka − do temeljev spremeniti vse, kar nam v življenju povzroča nelagodje in težave.

Večno!
Zakon privlačnosti je po trditvah iz Skrivnosti nastal na začetku časa, obstajal je od vekomaj in bo obstajal večno. Ta zakon določa celotno ureditev vesolja, vsak trenutek našega življenja in vsako posamezno izkušnjo, ki jo doživimo v življenju. Vsemogočni zakon privlačnosti oblikuje našo celotno življenjsko stvarnost, njegov mehanizem in orodje pa so naše misli, občutja in čustva. Zakon privlačnosti potemtakem pomeni temelj in hkrati nadgradnjo tega, kar uči strategija pozitivnega razmišljanja − in še več.

Številni veliki misleci iz preteklosti so govorili o zakonu privlačnosti kot o zakonu ljubezni, o njem pa pričajo tudi vse religije, kar je še najlaže doumeti, če neobremenjeno, laično in z otroško radovednostjo prebiramo nekatere religiozne zapise. Tako vsi poznamo trditev, da na svetu ni ničesar močnejšega od ljubezni, saj je to  najvišja frekvenca, ki jo lahko posameznik pošlje v svet in vesolje.

Kvantna fizika potrjuje
Kakšno je torej načelo, po katerem deluje zakon privlačnosti!? Misli so magnetno valovanje in imajo določeno frekvenco. Ko razmišljamo, naše misli odhajajo v vesolje in pritegujejo vse, kar ima enako frekvenco. Vse odposlano se vrača k svojemu izvoru, kar pomeni: če večinoma razmišljamo o stvareh in situacijah, ki jih ne želimo, pritegnemo prav te. Zakon privlačnosti je absoluten in se ne more motiti. Dr. Fred Alan Wolf, kvantni fizik in predavatelj, nas v knjigi prepričuje, da njegove trditve ne izhajajo s stališča neumnega sanjarjenja in bedastega zamišljanja, marveč z ravni globljega, temeljnega razumevanja stvari.

Trdi, da se je kvantna fizika dokopala do spoznanj, ki potrjujejo ta temeljni univerzalni zakon, a tudi, da vesolje ne more obstajati, če ga ne prežema um, in da um pravzaprav oblikuje tisto, kar opazuje. Te drzne ugotovitve resda niso nove, vendar zagotovo spadajo na rob, kjer se srečujeta fizika in filozofija. Vsekakor pa napovedujejo novo dobo, v kateri bo človeštvo potrebovalo širše okvire razmišljanja, znotraj katerih se bodo zlahka povezovali filozofi, antropologi, fiziki, biologi in njihove ideje, ki bodo sčasoma nadomestile razdrobljen in monoracionalistični pristop. Za zdaj ti znanstveniki in misleci delujejo na ta način šele v manjšini in s tem tvegajo, da jih njihova okolja označijo za neresne zgube. Kljub temu je vse več vrhunskih znanstvenikov, ki izstopajo iz glavnega toka znanosti ter preizkušajo nove pristope.

Članek se nadaljuje »


Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Senta Frol

asist. Senta Frol dr. med., spec. nevrologije spec. nevrologije

Svetlana Novak

Svetlana Novak diplomirana medicinska sestra

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki