Zdravljenje z bioresonančno terapijo

(Foto: Jupiterimages)

Pogovor z Vesno Kovač

"Če bi vse znanje in dosežke uporabili izključno v korist zdravega življenja, bi bili že na zemlji, za časa našega življenja, v raju," začne najin pogovor Vesna Kovač, terapevtka bioresonančne terapije. Končala je babiško srednjo medicinsko šolo, nato višjo medicinsko šolo, temu pa je sledilo nenehno izobraževanje s področja njenega dela, ki ga še zdaj ni konec. Seminarji, brošure, strokovne objave, internet, posveti in še in še. Nenehno jo žene, da bi spoznala in se naučila še kaj novega, novo znanje pa hitro vnese v delo, ki ga deli z drugimi. Ko je bilo Vesni deset let in še ni bilo telefona v vsaki hiši, je telepatsko napovedovala, kdaj bo kdo prišel na obisk, tako da je njena mama vedno vedela, kaj mora pripraviti za tisti dan. Med eno od prvih zaposlitev je napovedala, da bodo tedaj, ko bo šla v pokoj, pacienta priključili na aparat, ki bo opisal vse simptome in diagnozo, nato pa še na drugega, ki ga bo zdravil. Čeprav so njeni sodelavci pred tridesetimi leti v to dvomili, se zdaj vse to dogaja. Zelo rada ima tehniko v službi bolnih, ki ponuja odgovore, ne škoduje, pomaga, kadar ne najdemo odgovorov, in napove, kaj storiti, da se ne zgodi najhujše. Nova spoznanja pa niso toliko pomembna sama po sebi, meni Vesna, kot je pomembna njihova dejanska uporabnost za naše zdravje in življenje. Zato ima rada napredek in novosti, ki premaknejo kroničnost iz domene dokončnosti v smeri ravnovesja v telesu, kar pomeni možnost ozdravitve.

Kako ste postali terapevtka bioresonančne terapije?
Do tega me je pripeljala stiska pri iskanju rešitve za zdravljenje, ki po medicinski doktrini trenutno ni možno, jaz pa sem bila prepričana, da se to v svetu že dogaja. Za kaj konkretno gre? Za obnovo tkiva, ki bi preprečila invalidnost − deformacijo sklepa po poškodbi. Sledila sem naravnim bioenergetikom in njihovo delo sem si želela videti v tehnični izvedbi, ki mi je bliže in je bolj konkretna. To sem našla v bioresonančni terapiji.

Kaj je bioresonančna terapija?
Bioresonančna metoda je v rabi kot osnovna ali dopolnilna metoda zdravljenja. Sodi med celovite metode zdravljenja in je usmerjena k spodbujanju lastnih zdravilnih moči v telesu, ne da bi pri tem prišlo do škodljivih neželenih učinkov. 

Pogosto jo zamenjajo z magnetno terapijo, ki je v zdravstvu bolj razširjena. Bioresonanca pomeni naše valovanje, saj ima vsaka stvar svojo, edinstveno energijo, ki jo lahko občutimo tudi z dotikom; obstaja namreč razlika med energijo kamna, lesa, rastline in živali.

Energijo lahko v vsakem trenutku izmerimo in terapevtsko popravljamo: pri kroničnih obolenjih energijo dodajamo, pri akutnih jo jemljemo. V aparatu so že standardni programi, ki jih uporabimo po indikacijah in testiranju, na voljo pa so tudi ustrezne ampule, s katerimi terapijo še bolj usmerimo na želena obolela mesta. Poenostavljeno povedano, zdravljenje poteka na ravni energijskega frekvenčnega valovanja, pri čemer so upoštevani meridiani, posamezne akupunkturne točke, organi in tkiva, vrsta obolenja in težave in podobno.

Na čem temelji učinek bioresonančne terapije?
Že v obdobju Einsteina so se − naprej se v atomski fiziki − pokazali rezultati, ki so govorili, da so biofizikalni procesi bazično dogajanje v vsakem organizmu in da ti tudi nadzirajo procese. V človeškem telesu so prisotna elektromagnetna nihanja od zelo kratkih do zelo dolgih valovnih dolžin. Telo vzpostavlja dinamično ravnovesje z avtoregulacijo, ki uravnava normalna nihanja in bolezensko patološka nihanja. Bolezenska nihanja nastanejo bodisi zaradi vpliva iz okolja (elektrosmog, strupene sestavine iz hrane, težke kovine iz okolja) bodisi zaradi bolezenskih stanj v telesu. Bolezen se razvije, ko se poruši ravnovesje v telesu. 

Odkrili so, da celice komunicirajo med seboj na točno določenih frekvencah (od 10 do 150 Hz); to velja tudi za bakterije in viruse. Pravzaprav je vsa snov v nenehnem gibanju, ki ima svoj frekvenčni vzorec. S posebnim aparatom zajamemo bolnikove telesne frekvenčne vzorce (bolne in zdrave), jih pretvorimo v zdravilni frekvenčni vzorec in nato vrnemo v telo.

Bioresonančno terapijo izvajamo z aparatom BICOM, in sicer tako, da se bolnikova nihanja prek prevodnih elektrod prenesejo v aparat, nato pa ta s posebnim visokofrekvenčnim filtrom loči zdrava od bolezenskih. Prek druge elektrode okrepljena nihanja vrne v telo, patološka pa prek zrcalne slike vrne. Ko bolnikovo telo zazna inverzno (vrnjeno) nihanje, se njegovo elektromagnetno polje nemudoma odzove in takšne valove posreduje v aparat kot spremenjena nihanja, ki pa jih ta kot inverzna nihanja vrne v telo. Ves postopek izmenjave informacij med telesom in aparatom se zgodi v sekundi, ki se ponavlja, dokler se ne vzpostavi ravnovesje, ki omogoči začetek samozdravljenja.

Članek se nadaljuje »


Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Postavi vprašanje

Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Tina Fabjan

Tina Fabjan dr. dentalne medicine

Vsi Viva strokovnjaki