Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Kaj razkriva orientalska medicina?


(stran 5 od 5)


Dolge obrvi – dolgoživost

Debelina obrvi govori o stopnji vitalnosti. Goste obrvi so znak močne življenjske energije, redke pa kažejo na šibko vitalno silo.

Blago zaobljene obrvi govorijo o telesnem in mentalnem ravnovesju ter so plod pravilne prehrane matere med nosečnostjo. Ljudje, ki so tudi med obrvmi poraščeni z dlakami, se nagibajo k obolenjem jeter, trebušne slinavke in vranice.

Obrvi z daljšo dlako pripadajo umsko in duhovno dejavnemu človeku, kratke pa kažejo na telesno dejavnejšo osebnost. Dolge obrvi pomenijo dolgo življenje, kratke govorijo o krajšem življenju. Če opazimo, da se obrvni lok krajša, to pomeni, da pešajo glavni organi.

Kratke in tanke obrvi kažejo na presežek hrane živalskega izvora, ki povzroči motnje dihalnih, prebavnih in razmnoževalnih funkcij. "Zlomljene" in prekinjene obrvi nakazujejo možnost pojava težjih obolenj.

Nohti

Stanje prstov na nogah in rokah zrcali zdajšnje in minulo stanje notranjih organov. V konicah prstov je veliko število živčnih končičev, s katerimi so nohti v tesnem stiku, zato vsaka večja sprememba v telesu pusti tudi sled na nohtih.

Normalni nohti imajo gladko površino brez brazd in vdolbin, so rožnati in bleščeči. Polmeseci (lunice) morajo biti vidni; če jih ni, je to znak srčne nevroze, medtem ko pretirano velike lunice govorijo o nagnjenosti k težkim obolenjem srca.

Rdeče konice prstov kažejo na dejavno izločanje presežka energije, do katerega pride zaradi čezmernega uživanja sladkorja, sadja, sokov, začimb, zaradi česar nastopijo motnje živčnih, dihalnih in razmnoževalnih funkcij.

Pokanje nohtov je posledica izločanja presežka tekočin, sladkorja, sadja in sokov; kaže na motnje razmnoževalnih organov in njihovega delovanja. Vdolbinice na površini nohtov kažejo na neuravnoteženo prehrano in motnje prebavil.

Brazde na nohtih nastanejo zaradi pretiranega uživanja soli in mineralov ali pa zaradi pomanjkanja beljakovin in maščob. Opozarjajo tudi na motnje v delovanju jeter, žolčnega mehurja, ledvic ali sečil. Vsak od petih prstov je povezan s posameznim organom v telesu.

Otrdelost prstov je posledica pešanja energije v meridianih, povezanih s posameznimi prsti, in kaže na motnje delovanja organov, povezanih s posameznimi prsti. Tako je palec povezan z možgani in lobanjo, kazalec s pljuči, sredinec pripada tankemu črevesju, prstanec ledvicam in mezinec srcu.

Bele pike na prstancu kažejo na kopičenje kalcija v ledvicah, na sredincu na kopičenje kalcija v črevesju, na kazalcu pa o nakopičenju kalcija v pljučih.

Po ajurvedski diagnostiki vzdolžne črte na nohtih opozarjajo na slabo presnovo v prebavilih. Če so nohti vdolbeni kot žlica in konkavni, tako da lahko v njih stoji kapljica vode, je to znak pomanjkanja železa. Beli madeži in pike opozarjajo na pomanjkanje cinka ali kalcija. Bledi nohti so znak anemičnosti. Čezmerna rdečina nohtov je znak presežka rdečih krvnih zrnc ali eritrocitov. Rumeni nohti kažejo na oslabljeno delovanje jeter ali zlatenico. Modri nohti so znak motenj v delovanju srca in pljuč.Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd