Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Kaj razkriva orientalska medicina?


(stran 4 od 5)


Kožna znamenja

Različna kožna znamenja, ki se pojavljajo z leti, so posledica minulih in obstoječih nenormalnih stanj. Nastanejo, ko telo skuša odpraviti nepravilnosti v notranjih organih, žlezah, tkivu in mišičju; pogosto se pojavijo na mestih vzporedno z mišicami in meridiani ali nad notranjimi organi.

Pege govorijo o izločanju presežka sladkorja in opozarjajo na motnje v delovanju ledvic. Madeži na koži nastanejo zaradi izločanja presežka beljakovin (zlasti živalskega izvora) in opozarjajo na motnje v prebavi.

Bradavice so posledica izločanja presežka beljakovin in maščob ter kažejo na motnje v črevesju in trebušni slinavki. Rdeče pikice po telesu so posledica izločanja presežka mineralov, ki jih zaužijemo z živalsko hrano in soljo, ter opozarjajo na motnje v delovanju jeter in žolčnega mehurja.

Črne pike ali tako imenovana "lepotna znamenja" nastanejo vzporedno z meridiani kot posledica izločanja presežka ogljika in mineralov po nalezljivi bolezni; opozarjajo na motnje v delovanju nekaterih notranjih organov (glede na bližnji meridian).

Beli madeži so posledica izločanja presežka maščob, ki jih zaužijemo z mlečnimi izdelki, opozarjajo pa na motnje v delovanju vranice, limfnega sistema in dihal.

Dlake in lasje

Tudi lasje in dlake govorijo o stanju notranjih organov in žlez z notranjim izločanjem. Izpadanje las in posledično plešavost sta po japonski zdravilski tradiciji posledici pretiranega uživanja hrane jin (tekočine, alkohola, sadja, sokov, sladkorja in sladic). To govori, da je delovanje srca in obtočil preobremenjeno zaradi velikih količin in slabe kakovosti krvi in limfe. Poveča se dejavnost sečil, zlasti pogostost uriniranja.

Sivenje las je posledica preobilnega uživanja mineralov, a tudi pomanjkanja beljakovin glede na količino zaužitih ogljikovih hidratov ali uživanja preveč soli. Govori o prebavnih motnjah v črevesju in motnjah razmnoževalnih funkcij. Ko lasje posivijo ali pobelijo, peša delovanje jeter in žolča, človek pa postane odločen, nepopustljiv, trdoglav in omejenih pogledov.

Razcepljene konice las so znak pretiranega uživanja sladkorja, sladic, maščob, sadja in sokov ter na drugi strani uživanja premalo zelenjave, žitaric in alg. Zato pešajo jajčniki, maternica, prostata in testisi.

Prhljaj ni samo estetska nadloga, temveč opozarja na pretirano uživanje beljakovin in maščob ter premastno hrano. Poleg tega kaže na obolenje ledvic in sečil, duševno pa na spremembo mišljenja, neodločnost in razdražljivost.


Pretirana telesna poraščenost je posledica obilnega uživanja živalskih beljakovin in maščob, a tudi vse druge hrane in kaže na splošne motnje v delovanju prebave.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd