Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Kaj razkriva orientalska medicina?


(stran 3 od 5)


Jezik

Tibetanski, indijski in japonski zdravilci pri diagnosticiranju vedno preverijo stanje bolnikovega jezika. To lahko vsako jutro storite tudi sami ob pomoči ogledala.

Če je jezik bled, je to znak anemičnosti ali pomanjkanja krvi v telesu. Rumenkasta barva govori o presežku žolča ali motnji v delovanju jeter. Odtisi na robu jezika so znak slabo prebavljene hrane v črevesju. Če niste jedli borovnic, barva jezika pa je modrikasta, gre za motnje v delovanju srca.

Obloženost jezika v zadnjem delu opozarja na strupe v debelem črevesju. Če je jezik obložen na sredini, so strupi v želodcu in tankem črevesju. Poglobljena črta na sredini jezika govori o potlačenih čustvih, zavita črta na sredini pa pomeni nepravilnosti hrbtenice.


Po japonski makrobiotiki temno rdeč jezik kaže na vnetje, čir ali raka. Bel jezik in grenek okus v ustih govori o motnji žolča, slabem krvnem obtoku, kopičenju maščobe in sluzi, slabokrvnosti in pomanjkanju hemoglobina. Beli madeži na jeziku opozarjajo na splošno izčrpanost prebavil.

Jezik z rumenim slojem kaže na vnetje in pretirano izločanje žolča zaradi kopičenja maščob, ki so posledica uživanja perutnine, jajc in mlečnih izdelkov. Jezik, ki ga pokriva siva in lepljiva plast, govori o čezmerni količini sluzi v telesu.

Polt

V orientalski in tudi zahodni medicini je odtenek polti pomembno diagnostično sredstvo, ki govori o stanju notranjih organov. Po slovitem japonskem makrobiotiku Mičiju Kušiju rumena polt opozarja na motnje v delovanju jeter in žolčnega mehurja.

Belkasta polt je znamenje motenj v delovanju srca in ožilja, visokega krvnega tlaka in širjenja kapilar na licih. Bleda polt opozarja na motnje v delovanju dihal, vranice in limfnega sistema. Temna polt kaže na motnje v delovanju ledvic in sečil.

Vijoličasta polt opozarja na motnje dihalnega sistema in kroženja krvi, a tudi na nizek krvni tlak. Modrikasto siva koža kaže na motnje v delovanju jeter in trebušne slinavke. Svetlo zelena polt je znamenje motenj v celicah in zadnjih stadijev raka.

Prosojna polt opozarja na napredovanje motenj v dihalnem in krvožilnem sistemu. Mlečno bela polt kaže na motnje limfnega sistema in kopičenje sluzi v različnih delih telesa pri začetnih stopnjah različnih degenerativnih bolezni.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd