Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Komplementarno zdravljenje prostate


(stran 2 od 2)

Več kot dvesto simptomov

Kot ugotavlja dr. Sergej Kajumov, številni moški do zadnjega trenutka odlašajo z obiskom pri zdravniku. V akutni fazi se pojavijo oteklina prostate, zastoj krvi v ožilju prostate ali izločanje gnoja v prostati. Splošno počutje se zelo poslabša; nastopijo bolečine v spodnjem delu trebuha in bolečine pri uriniranju, telesna temperatura se povzpne do 39 ali celo 40 stopinj Celzija, želja po seksu zamre. Ko akutno stanje mine, v tkivu prostate ostanejo brazgotine, ki poslabšajo prekrvavitev in pritiskajo na živčevje prostate. Tedaj nastopijo periodične bolečine. Kar 70 odstotkov moških šele v tem stadiju poišče pomoč zdravnika.

Poznamo več kot dvesto simptomov, ki govorijo o obolenju prostate, pove dr. Sergej Kajumov. Splošni simptomi so: slabost, nihanje razpoloženja, utrujenost, vročinski oblivi, vrtoglavice, glavoboli. Med specifične simptome spadajo: bolečine v mednožju, bolečine pri uriniranju, bolečine po spolnem odnosu, pogosto uriniranje, poslabšanje moči curka, srbenje v danki, bolečine v modih. Spolni simptomi so naslednji: bolečine pri spolnem odnosu, hiter izliv sperme, šibka erekcija, v kroničnih primerih pa impotenca in slabša kakovost sperme, kar lahko povzroči neplodnost. "Obolenje prostate lahko vpliva tudi na druge organe, denimo ledvica. Poleg tega po kitajski medicini prostata leži na mestu, kjer poteka štirinajsti meridian ali energijski kanal. Na tem meridianu so še drugi organi, denimo, sinusi, prvi in drugi zob …Praviloma moški na začetni stopnji bolezni težave ne jemlje resno. Zaradi dolgotrajnih težav v primeru kroničnega stanja lahko nezadovoljivo spolno življenje načne tudi odnose med partnerjema. Velja poudariti, da je na začetku obolenja spolna funkcija le malo prizadeta, v kronični fazi pa skoraj vedno, kar ženskam nedvomno ni pogodu," meni dr. Sergej Kajumov.

Natančno diagnosticiranje

Dr. Sergej Kajumov uporablja za diagnosticiranje iridodiagnostiko in elektroakupunkturo po Vollu. Meni, da se zdravniki komplementarne medicine v večini primerov ne zanašajo na podatke, ki jih navaja uradna medicina. Pri diagnosticiranju prostate velja prav nasprotno; podatki, ki jih pokažeta ultrazvok in PSA, so zanesljivi.

Ko gre za diagnosticiranje bolezni z iridodiagnostiko, dr. Sergej Kajumov zagotavlja, da je 85-odstotno natančna, pri obolenjih prostate pa celo 95-odstotno natančna. Tako visok odstotek omogoči močna oživčenost prostate. Živčni impulzi nenehno potujejo v posamezne dele šarenice in oblikujejo znak različnih globin, barv in oblik. Zato je možno opaziti začetne spremembe, akutna vnetja, povečanje prostate, zatrdline v prostati in podedovanost bolezni.

"Začetne spremembe pri mladih, ki nimajo rednega spolnega življenja, niso nevarne. Ko se začne redno spolno življenje, spremembe izginejo. Moški med 25. in 45. letom v 90 odstotkih primerov akutna vnetja dobijo od žensk, saj se okužba iz nožnice prenese na prostato. Povečanje prostate je pri moških po petdesetem letu zelo pogosto. Žal je diagnosticiranje raka na prostati nezanesljivo," pravi dr. Sergej Kajumov.

Elektroakupunktura omogoča enako diagnosticiranje kot iridodiagnostika. Metodi se razlikujeta samo po tem, da lahko iridodiagnostika pokaže tudi nagnjenje k bolezni in navzočnost strukturne motnje po bolezni; to pomeni, da simptomov ni več, spomin na bolezen pa se je ohranil v celicah. Ta spomin je mogoče izbrisati z zdravili, ki jih uradna medicina ne pozna. Dr. Sergej Kajumov lahko ob pomoči elektroakupunkture po Vollu ugotovi konkretnega povzročitelja in pravilno usmeri potek zdravljenja.

Homeopatija, nosode in visceralna osteopatija

Po mnenju dr. Sergeja Kajumova se zdravljenje v alternativni medicini razlikuje od zdravljenja v uradni medicini. "Uradna medicina predpiše pri vnetju prostate antibiotike, pri povečanju prostate pa umetne hormone in kirurško odstranitev prostate. Zdravljenje je torej dokaj omejeno. Poleg tega uradna medicina ne upošteva individualne narave obolenja; vsak moški prejme enake hormone ali antibiotike, pri velikem povečanju prostate ali raku pa moškemu odstranijo prostato."


V alternativni medicini za vsakega moškega izberejo individualno zdravilo. Na splošno je zdravljenje obolenj prostate videti takšno: dr. Sergej Kajumov najprej poišče povzročitelja. Pri zdravljenju uporablja homeopatijo (od 30 do 40 vrst zdravil) ali nosode, ki strup okužbe izvlečejo iz celic prostate. Skoraj hkrati uporablja visceralno osteopatijo. Medtem ko je za vsak notranji organ značilen določen obseg gibljivosti, je bolna prostata bolj ali manj negibna. S posebnimi prijemi vselej preveri prožnost vezi, ki obdajajo prostato. Nato z zunanjimi in notranjimi tehnikami izboljša gibljivost prostate in tako pospeši prekrvavitev. V tem stadiju po potrebi, na primer proti glivicam, svetuje še sveče. Da odstrani ostanek bolezni, uporabi tudi zdravila, ki obnovijo tkivo prostate.


"Spominjam se bolnika komercialista, ki je moral vsake pol ure na malo potrebo. Po zdravljenju urinira samo nekajkrat na dan. Imel sem tudi bolnika, ki je voznik na mednarodnih vožnjah. Mučile so ga nenehne bolečine v spodnjem delu trebuha, zaradi česar je nameraval zamenjati poklic. Zdaj še vedno vozi in dobro zasluži za svojo družino," pravi dr. Sergej Kajumov in zatrjuje, da je učinek tovrstnega zdravljenja večinoma zelo dober in marsikomu lahko prihrani celo operativni poseg.
Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

prostata , homeopatija , zdravljenje prostate , kronični prostatitis , obolenje prostate , visceralna osteopatija , komplementarna metoda zdravljenja

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

9. 03. 2017 08:11:49
Naravno Zdravljenje Prostate
http://www.lecenjeprostate.com/