Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Kaj nam sporočajo sanje?


(stran 3 od 3)

Sanje moramo živeti!

Tako, razložili ste pomen sanj in ovrednotili njihov pomen v svojem življenju. Zdaj ponovno preglejte ves material in ga preučite iz različnih zornih kotov. Nato se ustavite. Saj poznate tisti aha-refleks pri reševanju ugank! Podobno se boste počutili, ko boste našli pravi odgovor na svoje sanje.

Če vam sanj ni uspelo pravilno razumeti, vam bo podzavest poslala še eno sporočilo - sanje se bodo ponovile. Od tu izhaja fenomen ponavljajočih sanj. Dokler ne uspemo prepoznati notranjega konflikta, ne bomo našli notranjega miru in bomo pogosto v sporu z družino in prijatelji.

Namen sanj je, da nas nekaj naučijo. Ko smo razumeli njihovo sporočilo, moramo naše novo znanje uporabiti v vsakdanjem življenju. Samo tako se lahko čustveno osvobodimo in uresničimo svoje potenciale.

Skrb za dušo

Poiščite simbole v vsakdanjih stvareh. Če velja, da je dnevna soba odsev naše javne persone, kateri predmeti so v tej sobi? Kaj želite, da ljudje vidijo? Kaj je skrito v vaših omarah? Ste izbrali tople ali hladne barve?

Naša kultura omejuje naše izražanje. Da je stvar sprejemljiva, mora biti jasno definirana. S poudarjanjem racionalne strani smo pozabili na svojo dušo, saj nam ta ne daje prav oprijemljivih rezultatov. Prepričana sem, da na svetu ne bi bilo toliko bolezni, vojn in naravnih nesreč, če bi se ljudje več ukvarjali s svojo dušo. Tako bi se čutili bolj povezane s samim seboj in drugimi, postali bi manj kritični in bolj sočutni.

Markove sanje

V New Yorku sem pred leti spoznala Marka, ki je bil sicer zelo uspešen nepremičninski agent, v ljubezni pa nikakor ni našel sreče. Imel je več razmerij z ženskami, ki pa so ga zapustile, ker je bil pogosto pregrob. Mark je taval od enega razmerja k drugemu in postajal čedalje bolj depresiven. Enkrat mi je ob kavi zaupal svoje sanje, ki so se ponavljale več let: »Sem v velikem mestu, ulice so prazne, nič se ne dogaja. Na vrhu stolpnice zagledam dekle, ki je ujeto v svojem stanovanju in ne more dol,  ker je dvigalo pokvarjeno.«

Ujeto dekle predstavlja ženskost v njem samem, kruta okolica pa njegov odnos do samega sebe in drugih. Brezizhodnost v sanjah ponazarja njegovo depresivno stanje. Ker je Mark skušal zatreti nežnejši del svoje narave, je bil agresiven do drugih. Ko se je začel ukvarjati z analizo svojih sanj, so njegove depresije postopno izginile, postal je bolj senzibilen in spoznal je dekle, s katerim se je kasneje tudi poročil.
Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd