Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Nova dognanja o alergijah


(stran 2 od 2)Kako ustvarjamo "kaos v hrani"?

Morda res ne moremo doumeti vseh povezav in medsebojnih vplivov v svetu, ki nas obdaja, vendar pri vrsti dejanj vsakomur hitro postane jasno, da bodo imeli nekateri postopki hude posledice. Alergije, ki skokovito naraščajo, so le znanilke tega, da telo zavrača deformirano in izmaličeno hrano. Kot da ni dovolj, da rastline deformira kemična obdelava v času rasti, ljudje temu dodamo še obsevanje pred transportom, konzervanse, pripravo v mikrovalovni pečici in druge postopke, ki posegajo v njihovo strukturo.

Najhujši poseg v strukturo življenja so gensko spremenjeni organizmi, ki svoje spremenjene lastnosti lahko nenadzorovano prenašajo na vse, s čimer stopijo v stik. Čeprav se prepričujemo, da gensko spremenjeni organizmi še niso navzoči v naši prehrani, to ne drži.

Pri testiranju, ki ga je pred dvema letoma vodila nemška potrošniška organizacija Stiftung Warentest in je zajelo tudi 20 vzorcev iz Slovenije, so gensko spremenjene organizme zaznali v 40 odstotkih vzorcev, ki jih je na testiranje poslala Zveza potrošnikov Slovenije. Testiranje je bilo omejeno na izdelke, ki vsebujejo sojo in koruzo, saj so prvi na udaru pozornosti potrošnikov. Manj znano je, da je v uporabi tudi veliko aditivov, ki jih izdelujejo ob pomoči gensko spremenjenih organizmov. Kot je objavila Zveza potrošnikov Slovenije (VIP 4/03, str. 26), citronsko kislino in encime, ki jih pogosto dodajajo v pekarski industriji (amilaze, proteaze, lipaze), izdelujejo ob pomoči gensko spremenjenih organizmov.

Lahko se torej vprašamo: če ena sama spremenjena celica "nore krave" povzroči usodno okvaro v človeku, ne da bi spremenila njegovo kemijo, kdo lahko izključi možnost, da celice, ki so jih gensko spremenili ali pa so se "družile" z gensko spremenjenimi celicami, lahko povzročajo spremembe na ljudeh, živalih, virusih in bakterijah. Zagotovilo, da v tako obravnavani hrani ni prišlo do kemične spremembe, ni zadostna tolažba. Očitno je, da kaos v hrani še kako vpliva na porast alergij; napovedujejo namreč, da bo leta 2020 zaradi njih trpelo kar 50 odstotkov prebivalstva.
Sanja Lončar

Povezava med alergijami in sodobno pridelavo živil je najopaznejša v ZDA. Leta 1999 so ugotovili, da se je število alergij na jedi iz soje povečalo za 50 odstotkov. Podatek je v neposredni povezavi z naglim povečanjem proizvodnje gensko spremenjene soje, ki v ZDA predstavlja 60 odstotkov vse pridelane soje (Marjan Jošt, Intelektualni izazov tehnologije samouništenja, str. 49).

V ZDA je na arašide alergičnih 3 milijone ljudi. V ZDA ima vsako leto "seneni nahod" 35 milijonov ljudi.
Alergije prizadenejo več kot 50 milijonov Američanov.

Urite svojo obrambo!

Imunski sistem je naša vojska. Potrebuje vajo in dobro strategijo, da bo takrat, ko jo boste potrebovali, tudi delovala. Brez dobre vaje boste namesto izurjenih vojakov imeli razposajeno, zamaščeno in popolnoma nepripravljeno tolpo, ki jo bo zajel preplah ob vsakem srečanju s kakim "alergenom".


  • Raziskave so pokazale, da so ljudje, ki so že kot otroci imeli stik s prahom, zemljo, hišnimi ljubljenčki, imeli pozneje veliko manj alergij. Ustvarjanje sterilnih razmer, ki jih oglašujejo skupaj s sodobnimi izdelki za gospodinjstvo, dodatno slabi naš imunski sistem, če posledic stikov s temi pogosto nevarnimi snovmi in vdihavanja njihovih hlapov niti ne omenjamo.
  • Uživanje kakovostne biodinamično/biološko pridelane hrane deluje na naš organizem na dveh ravneh. Tako uživamo živila, ki so se sama izurila, da iz zemlje izvlečejo vse, kar potrebujejo. Te rastline so se borile za svoj prostor, izdelale so si obrambo proti zunanjim sovražnikom in pridelale semena, ki imajo moč za novo življenje.
  • Človek je z njimi sodeloval in jih ni posiljeval s kemijo in stroji. Snovi, ki nam bodo koristile, imajo imunske sposobnosti in notranjo ureditev, ki jo posredujejo našemu telesu.
  • Vsakič, ko zdravilo opravi delo, ki bi ga morala vaša obramba, vaš imunski sistem reče: "Če me ne potrebuješ, zakaj bi se mučil?" Vsakič, ko použijete sintetično izdelane minerale in vitamine, vaša prebava dvigne roke od poskusa, da bi te snovi sama vzela iz hrane, ki ste jo zaužili. Manj ko bo pomoči od zunaj, bolj bo vaš sistem razvil lastne "mišice". Če že jemljete dodatke, namenjajte prednost rastlinskim izvlečkom, naravnim vitaminom, B-vitaminu iz kvasa, kalciju iz koral ... Pozabite na sintetično pridobljene vitamine in minerale, ki na vaše telo delujejo enako kot gnojila NPK na zemljo.
  • Vse več je dokazov, da je uživanje industrijsko pridelane hrane, zlasti mesa in gensko spremenjenih organizmov, povezano s padcem imunskega sistema in manjšo odpornostjo na antibiotike. To je razumljivo, če pomislimo, da so rastline in živali, ki so jih obravnavali s toliko zdravili, razvile imunost proti nekaterim zdravilom in v srečanju s sluznico našega črevesja tudi našemu organizmu prenesejo to nezaželeno imunost na antibiotike.Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd