Vseslovenska akcija zbiranja starega papirja »Star papir za novo upanje«

  • UR
  • četrtek, 10. februar 2011
(Foto: Diana Anđelić)

Akcija za slovenske vrtce, osnovne ter srednje šole in podjetja

Društvo  Ekologi brez meja in podjetje Dinos pripravljata vseslovensko akcijo zbiranja starega papirja, ki bo pod geslom »Star papir za novo upanje« potekala aprila 2011 v večini slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol.
Poslanstvo ekologije ni več samo varovanje okolja in narave, temveč je danes njeno poslanstvo bolj kot kadar koli prej povezano tudi s skrbjo za sočloveka.

V društvu Ekologi brez meja želijo z vašo pomočjo z akcijo zbiranja papirja dokazati, da se lahko ekološko ozaveščeno ravnanje združi z dobrodelnostjo. Akcija zbiranja starega papirja »Star papir za novo upanje« bo posebna iz dveh razlogov: otroke in mladostnike bodo nagovorili o pomembnosti varovanja okolja in narave, hkrati pa želijo spodbuditi tudi njihov čut za skupno dobro in solidarnost.

Sredstva, ki se bodo zbrala v akciji, bodo šla v dva sklada. Sredstva iz prvega sklada bodo namenjena za Slovenijo, iz drugega sklada pa se bo financiral humanitarni projekt v tujini. Otroci, učenci in dijaki bodo sami izbirali, komu želijo nameniti pomoč v Sloveniji. V ta namen bo organiziran natečaj, na katerega bodo otroci, učenci in dijaki posredovali svoje ideje in predloge, nato pa bo tričlanska komisija, sestavljena iz dveh predstavnikov organizatorjev in enega zunanjega strokovnjaka, izbrala predlog, ki bo finančno podprt.

Nagrada za najbolj uspešne

Šola, ki bo zbralo največ papirja, bo za svoj trud prejela privlačno nagrado – otroci, učenci in dijaki bodo doživeli nastop v živo priznane slovenske glasbene skupine na »zasebnem« koncertu prav na svoji šoli!

Prav tako bodo k sodelovanju povabili tudi podjetja in organizacije, da se pridružijo akciji zbiranja starega papirja. V okviru akcije bodo praznili svoje arhive, podjetje Dinos pa jim bo nudilo zabojnike in odvoz starega papirja. Tako bo na nek način vsa slovenska družba pomagala otrokom doma in v tujini. Če želite tudi vi sodelovati pri akciji zbiranja starega papirja, si boste lahko kmalu na spletni strani ekologibrezmeja.si ogledali zbirne točke, kjer bo v vaši bližini meseca aprila potekalo zbiranje starega papirja.

Vaša pomoč je več kot dobrodošla! Zbiranje in prijave na akcijo se bodo začela 18. 2. 2011.


Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Veronika Podgoršek

dr. Veronika Podgoršek psihoterapevtka

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki