Juhe

Hladna paradižnikova juha

Hladna paradižnikova juha
Hladna paradižnikova juha

Paradižnik je najboljši v solatah vseh vrst, z baziliko in z vrsto drugih zelišč za čudovito zaokrožen okus. Za popestritev in osvežitev pa lahko pripravimo tudi juho iz surovega paradižnika.

Priprava

Paradižnik po potrebi operemo in izrežemo osnove pecljev. Narežemo ga na kose in zmešamo s paličnim mešalnikom. Gosto tekočino, ki ji lahko rečemo tudi juha, vlijemo v skodelice, v vsako prilijemo malce sojine omake in oljčnega olja ter dodamo ščepec drobno narezane bazilike, malo sesekljanega česna in nekaj koščkov zelenjave za okras. Premešamo in pojemo kar takoj ali pa ponudimo ohlajeno.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več