Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Kakšno bo leto 2015 za Slovence?


(stran 2 od 2)Poletje naj bo čas za igrivost

Zadnje dni julija in avgustu bomo v retrogradnem gibanju spremljali Venero v znamenju Leva. V karti Slovenije gre za Venerino vrnitev, njeno gibanje pa bo v osmi hiši slovenskega horoskopa. Tam bosta tudi Jupiter in Mars, septembra pa nas čaka tudi sončni mrk v znamenju Device. Najprej se dotaknem Venere, planeta ljubezni in erotike (Tehtnica) ter Venere, ki vlada Biku, pripisujemo pa ji vladavino nad vsem fizičnim, materialnim (vse, kar je povezano z denarjem in nepremičninami).

Poleti se bomo nagibali k teatralnosti, avanturam in igram. Zaradi retrogradnosti se utegnejo vrniti stare romance in ljubezni, s katerimi si bomo želeli dokončati neko zgodbo. Pri financah in vlaganjih velja previdnost: Lev se nagiba k razkošju, zaradi retrogradne Venere pa bomo morali poravnati vse račune iz preteklosti. Romance, ki bodo v tem obdobju vzniknile na novo, ne bodo dolgotrajne.

Še najbolje je, da si julija in avgusta vzamemo čas za počitnice in začutimo, da je lahko življenje tudi igrivo, ljubeznivo in velikodušno, če nanj lahko pogledamo z drugega zornega kota.


Konec starih težav?

Septembra se bomo na državni ravni ukvarjali s financami (posojila, zadolževanje, davki …). Ker bo solarni mrk v znamenju Device, bo na osebni ravni največ težav na področju dela (slabše delovne razmere, zmanjšanje bonitet …), prehranjevanja in zdravja.

Težko bo za delavce, nezadovoljstvo pa bo vladalo predvsem v živilski industriji in kmetijstvu ter v bolnišnicah. Nastopili bodo večji socialni problemi in degradacija javnega zdravstva. Vse to ni za nas nič novega, gre zgolj za nadaljevanje vsega, kar se že dolgo vleče. Ta čas bo pravi, da se na tem področju nekatere zadeve iz preteklosti dokončno uredijo, saj je Merkur retrograden in nadvse primeren za zaključke dolgoletnih težav.

Oktobra bodo Venera, Mars in Jupiter v znamenju Device, takoj po mlaju (13. oktober) pa bi lahko začeli z novimi projekti, vendar jih bo treba predtem najprej temeljito domisliti. Načrtovati jih velja septembra, ko bo treba tudi zavreči ves balast.


Življenje naj postane vir učenja

Septembra se bo Saturn dokončno poslovil od znamenja Škorpijona; v naslednjih treh letih bo potoval po Strelcu. Na kolektivni ravni prinaša spremembo življenjske filozofije, na osebni ravni pa bo od Strelcev, Rib in Devic zahteval več sprememb v življenjskih ciljih.

Novembra bomo nadaljevali vse, kar bomo začeli septembra. Na nebu ne bo kakih posebno ostrih kotov. Slovenska država se bo še naprej ukvarjala z denarjem in zadolževanjem, pa tudi z odkrivanjem ozadij. Na osebni ravni se bo največ dogajalo Škorpijonom in Tehtnicam, konec novembra pa tudi Dvojčkom. Zgodilo se nam bo vse, v kar bomo verjeli, zato je pametno razširiti svoje zaznave in spoznanja, življenje razumeti kot vir učenja, druge ljudi in situacije pa kot učitelje.

Mlaj v decembru bo zagodel Strelcem, zato jim na začetku meseca težko, najbolj veselo pa bodo konec leta 2015 doživljali Raki in Škorpijoni.

Največje priložnosti v letu 2015

Prepoznajte svoje svetle in senčne strani: Leto bo nadvse primerno za ljudi, ki veliko delajo na sebi, vendar to ne pomeni lažne duhovnosti in sočutja. Življenje si lahko osmislijo ljudje, ki so se resnično sposobni zazreti globoko vase, prepoznati svoje potenciale in ustvarjalno energijo, pa tudi sence, nezavedne vsebine, ki jih lahko preobrazijo v zrelo obliko sobivanja.
Se dobro počutite v samoti? Leto bo prineslo spoznanje, da se je treba naučiti večje samostojnosti, oblikovanja lastnega mnenja in dobrega počutja tudi v samoti.

Življenje in drugi naj postanejo vaši učitelji: V letu 2015 bodo zelo dobro shajali vsi, ki so pripravljeni spremeniti življenjsko filozofijo, prevzeti odgovornost za svoje življenje in ovire jemati kot izzive.

Obrtniki, združite se!: Čas po jesenskem mrku v Devici bo nadvse primeren za organiziranje v obrtniške skupine ali zadruge, v katere bi lahko vključili ljudi, ki so ostali brez zaposlitve. Včasih so mojstri hodili od hiše do hiše, popravljali lonce, čevlje in orodja, brusili škarje, kmetje pa so prodajali svoje pridelke na domovih strank …

Pot do uspeha je v skromnosti: Naučiti se bomo morali opravljati drobne stvari in uživati v majhnih zadovoljstvih. Kdor bo skromen in bo užival v svojem ustvarjalnem potencialu, bo v letu 2015 našel tudi pot do uspeha, finančne preskrbljenosti in zdravja.
Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd