Kakšno bo leto 2015 za Slovence?

(Foto: Shutterstock)

Kaj v letošnjem letu čaka Slovence in Slovenijo? Kaj napovedujejo zvezde na družbenem in socialnem področju, v zdravstvu? Kakšne bodo naše delovne razmere? Kako se bomo počutili v svoji državi in kakšne priložnosti nas čakajo v naslednjih dvanajstih mesecih?

Čustveno obdobje

Progresirana Luna se je premaknila v znamenje Škorpijona, v katerem se Luna ne počuti najbolje, kar pomeni, da Slovencem ne napoveduje dobrih občutkov. Škorpijonska Luna namreč prinaša čustvene odzive na javne dogodke; ti bodo močni, eruptivni in vsesplošni, njihove posledice pa precej boleče, saj se bomo v tem obdobju srečevali z zamerami, ljubosumjem, s sovraštvom in z nevoščljivostjo.

Pričakujemo lahko težko obdobje, kajti ob nastanku močne potrebe po tem, da posežemo v zgodovino, v preteklost, v pozabljene karmične vzorce, se bo čistila čustvena sfera. Tak položaj zahteva, da se dotaknemo globin in skritih vsebin duše, bistva svoje osebnosti, da prepoznamo te vzorce in jih na osebni ravni tudi prečistimo. V tem položaju se bodo najbolje počutili vsi, ki so rojeni v prvih dvanajstih dnevih znamenju Škorpijona, saj jim je ta energija nekako blizu, čustveno nelagodje pa bo povzročal Vodnarjem in Levom prve dekade.

Test idealov, sanj in vizij

Pluton, vladar znamenja Škorpijona, se v letu 2015 postavlja na Neptuna, ki je obenem vladar sončnega mrka v marcu. Neptun bo v nas sprožal preizpraševanje o idealnem svetu ter rušenje sanj, vizij in upanja. Veliko energije bomo porabili za poglabljanje v duševne procese, želeli bomo odkrivati ozadja stanj, ki jih doživljamo. To nas utegne vznemirjati in plašiti, saj ne prinaša oprijemljive fizične energije, na katero bi se lahko oprli.

Čaka nas torej leto, v katerem se bomo srečavali z vzorci, ki se nas spremljajo že vso zgodovino. Ti seveda vplivajo tudi na osebna in družinska razmerja ter na razmerja z vsemi drugimi pomembnimi ljudmi v našem življenju. Vsa ta razmerja bodo na preizkušnji; ob poskusih, da bi uvideli in spregledali, nas bodo spremljale globoke duševne krize in občutki nemoči, kar bo za nas izredno težko.

Snemimo rožnata očala in pozabimo na zamere

Statistika pravi, da je Slovenija na vrhu lestvice samomorilnosti, visoko pa smo tudi na lestvici odvisnosti, kar še posebno velja za rojene v znamenju Kozoroga, Ovna, Tehtnice in Raka. Svoje bo prispeval tudi vpliv solarnega mrka (marec) v znamenju Rib, ki dodaja še zmedenost, nihanje med sanjami in resničnostjo, nedosegljive ideale (lažni preroki, lažna duhovnost …). Januarja in februarja bo retrogradni Merkur poskrbel za komunikacijske zastoje, motnje v koncentraciji, živčnost, miselne preskoke, nemiren duh, zmedenost … Lunarni mrk, ki bo nastopil aprila (v znamenju Tehtnice) bo dodal še občutljivost na področju vseh pomembnih odnosov.

Zaradi vseh teh vplivov se nam ne obetajo najboljše možnosti za začetek novih projektov, še posebno, če nismo dodobra seznanjeni s preteklostjo in tudi s sedanjostjo. Najnevarnejše je vztrajanje pri zamerah, prav tako pogled na svet skozi rožnata očala. Prilagajanje spremembam bo nujno, vendar bo zaradi planetarnih gibanj težko najti pravo smer. Pri tem nam maja in junija Merkur ne bo v nobeno pomoč, saj bo retrograden v znamenju Dvojčkov, kjer je tudi doma, saj jim vlada. Tako se bo četverici znamenj, ki bodo letos imela največ dela, pridružilo še znamenje Dvojčkov.
Članek se nadaljuje »


Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki