Dvanajst najvarnejših živil iz konvencionalne pridelave

  • TK
  • nedelja, 21. april 2013
(Foto: Dreamstime)

Znano je, da številne vrste sadja in zelenjave vsebujejo raznoliko paleto pesticidov, zaradi česar je bolje, če se odločamo za organsko vzgojeno sadje in zelenjavo. Toda nekatere vrste vsebujejo znatno manj pesticidov.


V skupino dvanajstih najvarnejših živil iz konvencionalne pridelave spadajo:
  • brokoli,
  • jajčevec,
  • zelje,
  • banane,
  • kivi,
  • šparglji,
  • grah,
  • mango,
  • ananas,
  • sladka koruza,
  • avokado in
  • čebula.


Na drugi strani je dvanajst živil, ki vsebujejo velike količine pesticidov, in sicer:
  • breskve,
  • jabolka,
  • paprika,
  • zelena,
  • nektarine,
  • jagode,
  • češnje,
  • zelena solata,
  • grozdje,
  • hruške,
  • špinača in
  • krompir.