Rezultati iskanja za iskalni niz "integrirano kmetijstvo"

19 zadetkov

Zdajšnji položaj in prihodnost slovenske ekohrane

Število ekokmetij se pri nas povečuje, narašča tudi povpraševanje po ekoživilih, vendar smo še vedno daleč od želenih ciljev, ugotavljajo na Inštitutu za trajnostni razvoj (ITR). Potrebujemo tržni pristop, več vzajemnega povezovanja in tudi več osebnega …

Kruh Slovenc, Žitova štruca iz slovenske pšenice
  • Novice
  • torek, 04. oktober 2011

Od jutri bo ponudba kruha na naših prodajnih policah bogatejša za nov kruh, imenovan Slovenc . Žitova temna štruca iz mešane moke z dobro zapečeno, razpokano skorjo in posuta s pšeničnim drobljencem bo razveselila vse ljubitelje dobrega, pravega kruha, …

Česnek - slovenski česen

Pomanjkanje slovenskega česna je botrovalo temu, da smo doslej kupovali predvsem česen iz tujine, saj slovenskega preprosto ni bilo dovolj. Kot vemo, česen lajša različne tegobe in blagodejno vpliva na zdravje, vendar le, če je kakovostno pridelan. In …

Dobri praksi: Ekološka živila za otroke v rimskih šolah in vrtcih ter partnersko kmetijstvo v Sloveniji
  • Novice
  • četrtek, 12. april 2012

Udeleženci posveta z naslovom Partnerstva za ekološko kmetijstvo, zeleno javno naročanje in regionalni razvoj, ki je potekal 11. aprila, so spoznali dve dobri praksi na področju ekološkega kmetijstva in trajnostnega razvoja podeželja, Partnersko ekološko …

Kakšno vodo bomo pili, je odvisno od nas

Pravzaprav lahko mirno zapišemo, da je (ne)oporečnost pitne vode odraz našega ravnanja z vodo, posredno pa tudi z zrakom in zemljo. V Sloveniji se zdravstvena ustreznost pitne vode v zadnjiih letih pomembno izboljšuje, tako glede vsebnosti pesticidov …

Ekološko pridelana hrana

Ekološko kmetijstvo temelji na dolgoročni strategiji. Prizadeva si za ohranjanje ravnovesja med zemljo, rastlinstvom in živalstvom ter človekom.

Sodobni čas - podnebnih sprememb!?

SODOBNI ČAS – PODNEBNIH SPREMEMB !? ALI RESNIČNO DRVIMO V OBDOBJE PREPADA nekaterih »znanstvenih prerokov«, ali pa ponovno nastaja množična histerija in beg pred realnostjo? Sodobno človeštvo, ki je izšlo iz življenja primitivnih obdobji, ko je človek …

Jejmo ekološko, sezonsko in domače

Zadnje čase nas skrbijo bolezni in bi radi jedli bolj zdravo. Prav. Ampak kako? Kaj? Kakšnega porekla? Jasno je, da naj bo hrana naravna, eko in bio, nemastna, slastna in brez mesa. Ali pa? Takoj ko začnemo deliti, izgubimo. Celoto in vse, s prijetnim …