Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Post


Odgovor:

Spoštovana,

post je skoraj vedno odlična izbira za izboljšane vašega počutja in zdravstvenega stanja. (kdaj post ni priporočljiv se posvetujte s terapevtom za post). V 21. dnevnem postu, boste opazili ogromno drugih prednosti, ne samo izgubo teže.
Če se za post odločate samo zaradi hujšanja, morate biti zelo pozorni na to kaj boste jedli po končanem postu. Če se boste vrnili na star prehranjevalni režim, boste prišli na mesto, kjer ste bili pred postom. Če pa boste kaj spremenili, boste lahko težo brez težav obdržali.
Sama sicer nisem pristaš postenja za izgubljanje kilogramov, ravno zaradi tega, ker ljudje pozabljajo, da je po postu potrebno spremeniti način prehranjevanja. Je pa kar nekaj terapevtov, ki za izgubo kilogramov post celo priporočajo. Preberite malo več literature o postu in se odločite. Moj nasvet bi bil (če vam zdravstveno stanje to dopušča), da se odločite za post ob sadnih sokovih, za vzdrževanje teže pa poiščite strokovnjaka, ki vam bo predpisal individualne menije za vzdrževanje teže.

Veliko sreče Vam želim!

 Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Aktiven

Mojca Cepuš, svetovanje o prehrani

Rekreacija Diete in hujšanje

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.