Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Zdravljenje s kristali


(stran 5 od 5)


KALCEDON
Pomaga pri težavah z vratom, mandeljni in glasilkami. Zbija povišano temperaturo ter pomirja razdražljivost in vnete oči. Pomirja napetost in vznemirjenje, koristno vpliva na ljudi, ki se nagibajo k nihanju razpoloženja. Pomaga občutljivim na vremenska nihanja. Širi veselje in moč volje, krepi govorniški dar in spodbuja center za samozdravljenje.

KAMENA STRELA ALI GORSKI KRISTAL
To je kamen z izredno močjo in energijo. Spodbuja vse, kar čutimo. Oddaja ogromno pozitivne energije, zato je primeren kamen za meditacijo. Poleg tega odpira globljo zavest ter spodbuja razvoj mističnih in duhovnih sposobnosti. Uravnoveša, odpira in razkraja čustvene blokade. Umirja živčni sistem, pomaga pri telesni in duševni izčrpanosti, usmerja in spodbuja k delovanju.

MALAHIT
Pravijo mu tudi kristal nosečnosti, saj pospešuje rast in razvoj. Blaži tegobe pri astmi in okužbe ter nevtralizira škodljive učinke sevanja. Ugodno deluje pri zdravljenju bolezni srca in ožilja ter revmatizma. Uravnava menstruacijo. Povečuje razumevanje za bližnje, pomaga pri koncentraciji in poglablja duhovnost. Je idealen kamen za meditacijo.

MESEČEV KAMEN
Koristno deluje na limfni sistem in vse žleze z notranjim izločanjem ter krepi naravno imunost. Uporabljamo ga pri odvečni teži, nabiranju vode v telesu in zabuhlosti. Harmonizira in uravnoveša, izboljšuje spomin, miri nočne more in depresije, odpravlja stres. Pri ženskah uravnava hormonsko ravnovesje in blaži menstruacijske težave. Krepi življenjsko moč in radost ter mladostni videz do pozne starosti.

OPAL
Blagodejno deluje na srce, želodec in črevesje. Uravnava želodčno kislino ter pospešuje obnovo belih in rdečih krvnih telesc. Je simbol resnice, prinaša srečo. Ker je močan kamen, ga je treba uporabljati previdno, saj lahko sproži zelo močne čustvene odzive.

ROŽNATI KREMEN ALI ROŽENKVARC
Pomaga pri celjenju ran in celjenju brazgotin ter blaži glavobol in migreno. Če ga postavimo poleg postelje, zmanjšuje negativna zemeljska in vodna sevanja. Koristno deluje pri nihanju razpoloženj in pretiranem čustvovanju. Spodbuja ljubezen in razvija humanost.

RUBIN
Pomaga pri izločanju strupov iz telesa, krepi srce in dviga krvni tlak. Spodbuja presnovo in prebavo, zdravi okužbe in obolenja vranice ter krepi imunski sistem. Pomaga pri nespečnosti, krepi intuicijo, v življenje vnaša ljubezen in strast. Ker je zelo močan kamen, ga odsvetujemo mladim ljudem in otrokom.

SAFIR
Ta kamen je najmočnejši kristal za zdravljenje živčnih bolezni. Blagodejno vpliva na žolč, srce in ledvica ter revmatična obolenja. Pomaga ljudem z nizkim krvnim tlakom. Znižuje povišano telesno temperaturo ter uravnava delovanje hormonov in hipofize. Razvija razsodnost in krepi voljo. Pomaga pri neodločnosti in hiperaktivnosti. Pravijo, da pomlajuje in podaljšuje življenje.

SMARAGD
Ugodno deluje na vid, znižuje krvni tlak in umirja živčni sistem. Pomaga pri multipli sklerozi, Parkinsonovi bolezni, epilepsiji, shizofreniji in nespečnosti. Krepi imunski sitem in ščiti pred okužbami. Uporabljajo ga tudi kot afrodiziak. Pospešuje duhovni razvoj, krepi umske sposobnosti in spodbuja izražanje.

TURKIZ
Pomaga pri vnetjih grla, pljuč, glavobolu, povišani želodčni kislini in bolečinah v želodcu. Pospešuje okrevanje po bolezni, ščiti pred kariesom in parodontozo, zdravi impotenco. Krepi samozavest in potrebo po samouresničitvi. Če ga nosimo okrog vratu, ugodno deluje na ustvarjalnost.

ŽAD
Pomaga pri zdravljenju diabetesa, visokega krvnega tlaka, bolezni srca in ožilja ter ledvičnih obolenjih. Odpravlja trebušne krče. Stabilizira čustvena stanja ter prinaša srečo, prijateljstvo in zvestobo, zato ga ponekod uporabljajo tudi kot talisman.Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd