Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Zdravljenje s kristali


(stran 3 od 5)


Delovanje posameznih kristalov

Čeprav je znanih več kot 2300 vrst kristalov, najpogosteje uporabljamo 40 vrst, s katerimi lahko zdravimo ali blažimo zdravstvene težave. Vsak kristal lahko deluje na zdravljenje ene ali več bolezni. Med najbolj iskanimi so spodaj našteti kristali, ki jih lahko kupite tudi pri nas:

AMETIST
Umirja, pomaga pri duševni napetosti in živčnosti ter blaži strahove. Krepi celoten organizem in imunski sistem ter uravnava raven sladkorja v krvi. Pomaga pri slabokrvnosti, nizkem krvnemu tlaku, notranjih poškodbah, oteklinah in pri različnih odvisnostih (kajenje). Spodbuja intuicijo, krepi samozavest in smisel za realnost.

AKVAMARIN
Učinkovit je pri zdravljenju astme, bronhitisa, jetrnih in ledvičnih obolenj. Pomaga pri vnetju grla, prehladih in gripi. Uravnava delovanje limfnih žlez in krepi imunski sistem.
Povečuje vitalnost ter vzbuja upanje in ljubezen. Pravijo mu tudi talisman sreče (izpiti, pomembni pogovori) ter kamen popotnikov in mornarjev. Če ga nosimo na trebuhu, preprečujejo morsko bolezen.

AHAT
Pomaga pri glavobolu, obolenjih oči in kože ter vrtoglavici. Ugodno deluje pri opeklinah in bolečinah v križu. Krepi mehur in črevesje ter nas očisti strupov. Pomaga pri depresiji, spodbuja iniciativo in pogum, vliva samozavest. Ohranja vitalnost, zdravje in mladosten videz ter skrbi za dolgo življenje. Velja, da med nosečnostjo ščiti bodočo mater in otroka.

AVENTURIN
Blagodejno učinkuje pri kožnih boleznih, alergijah, težavah s srcem, izpadanju las in prhljaju. Ima nežno in tolažilno vibracijo, prinaša sproščenost in umirjenost, lahko ga uporabljamo tudi pri meditaciji.

BERIL
Ta nadvse nežen kristal pomaga pri angini, glavobolu in bolečinah v očeh. Poleg tega umirja in odpravlja telesne krče.

BISER
Biser čisti in uravnoveša energije. Vzpostavlja hormonsko ravnotežje, ki so predpogoj za dolgo življenje. Ugodno vpliva na prebavo, živce, nadledvične žleze, mišice in pljuča. Če dalj časa nosimo biserno ogrlico, lahko odpravimo glavobol in migreno, morski biseri pa blažijo in odpravljajo različne alergije. Biser odpravlja duševne vzroke prehranjevalnih motenj, uravnoveša pogosta nihanja razpoloženja, pri občutljivih osebah blaži simptome depresije. Otrokom z velikimi čustvenimi nihanji biseri pomagajo povrniti ravnovesje.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd