Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Zdravljenje s kristali


(stran 2 od 5)


Delovanje kristalov glede na njihovo barvo

Rdeči kristali so namenjeni zdravljenju kroničnih bolezni, revme, artritisa, multiple skleroze. Vsebujejo agresivne energije, ki okrepijo telo. V starih časih so rdeče kristale vedno povezovali s krvjo. Ljudje so jih nosili za lajšanje slabokrvnosti, ustavljanje krvavitev, uporabljali so jih za zdravljenje poškodb, ran, izpuščajev in vnetij. Ženske so jih nosile, da bi preprečile spontani splav.
Rdeči kristali krepijo in odpravljajo blokado spolnih funkcij, večajo pogum in prizemljijo energije v telesu.

Oranžni kristali povečajo dejavnost in zanimanje, odpravljajo neutemeljene sume, izboljšajo prebavo in pomagajo pri spolnih boleznih. Imajo podobno moč kot rdeči kristali, le da so nežnejši. Oranžni kristali se povezujejo s posameznikovo osebno močjo. Nošenje takega kristala neposredno vnaša energijo v telo. Ljudem, ki nimajo samospoštovanja, pomagajo, da se bolj cenijo. So simbol uspeha, saj že od nekdaj velja, da privlačijo srečo.

Rumeni kristali krepijo samozavest in pogum, odpravljajo strahove in napetost, zdravijo jetra ter vnetja ušes in oči. Pomagajo urejati prebavo, uravnavati živčni sistem in odpravljati težave s kožo. So kristali sprememb, gibanja energij in komunikacije, zato so priporočljivi za ljudi, ki javno nastopajo (novinarji, pisatelji ...). Do skrajnosti okrepijo vizualizacijske sposobnosti; uporabljajo jih tudi za srečo na potovanjih.

Zeleni kristali uravnavajo delovanje vseh energij. Uporabljajo jih za varovanje zdravja. Ugodno delujejo na srce, krepijo vid, umirjajo živčni sistem, uravnavajo delovanje ledvic, preprečujejo migreno in blažijo želodčne motnje. Energija zelene barve ugodno vpliva na čustva, nošenje zelenih kristalov pa je še posebno priporočljivo za ljudi, ki se odzivajo pretirano čustveno in so preobčutljivi na čustvene odzive drugih ljudi.

Modri in vijolični kristali delujejo sproščujoče. Krepijo spanec, pomagajo pri učenju in umirjanju. Pomagajo pri akutnih vnetjih in depresijah ter znižujejo visoko telesno temperaturo. Ker pomirjajo, so primerni za nemirne otroke. Cenjeni so tudi kot pomoč pri odpravljanju glavobolov in nemirnega spanca. Modri kristali pomagajo vzpostaviti stik s podzavestjo, zato so priporočljivi pri meditaciji. Ob pomoči vijoličnih kristalov lažje nepristransko opazujemo svojo osebnost.

Rožnati kristali so prežeti z vibracijami nežnosti in ljubezni. Umirjajo in tolažijo. Delujejo proti stresu, sproščajo telo in um ter prinašajo mir, srečo in zadovoljstvo. Z njimi spodbujamo notranjo ljubezen do sebe. Rožnati kristali spodbujajo naša svetlejša čustva. Uporabni so za pridobivanje ljubezni, krepitev srečne ljubezni ter preprečevanje in lažje reševanje težav v trajnih partnerskih zvezah.

Bele kristale povezujemo s spanjem in duševnostjo, poleg tega pomagajo pri glavobolu. V preteklosti so jih nosile doječe matere, ki so imele težave s hranjenjem dojenčka. Veljajo za srečne kamne, zato so zlasti priljubljeni pri igralcih na srečo. Ker bela barva vsebuje vse barve, lahko beli kristali nadomeščajo kamne vseh barv, seveda pa je potrebno opraviti vizualizacijo ustrezne barve.

Črni kristali prinašajo stabilnost in umiritev, stik z notranjim jazom in naravo. Ustvarjajo energetsko varovalno polje in naš ščitijo pred negativnimi in vznemirjajočimi vplivi okolice. Črni kristali ščitijo pred uroki in zlimi vplivi. Spadajo med najmočnejše kristale, ki najbolj drastično in hitro spremenijo življenje.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd