Kdo želi biti seks bomba?

Ali obstaja kako lepše darilo, ki smo ga ljudje dobili od matere narave, kot je sposobnost nenehnega seksanja? Ne bi rekla.

V nasprotju z drugimi živimi bitji nismo omejeni na kake posebne cikluse, letne čase, ovulacije dvakrat letno in kar je še podobnih ovir za nemoteno izživljanje spolnega nagona. Ne, mečkamo in parčkamo se lahko nonstop, 24 ur na dan, vseh 356 dni v letu. Kakšna radost! O, hvala Adamu in Evi, ki sta nam izposlovala ta dar. Osebno bi mi povsem zadoščalo, če bi ostalo samo pri tem, brez jabolk spoznanja in bolj ali manj odvečnega naprezanja možganov. Ki so itak precenjeni in pri človeku tudi predimenzionirani. Kajti nič ni lepšega od prvinskega, zdravega nagona, nebrzdanega mesenega poželenja in veselja, ki ti ga ponuja.

Kateri so prvi znaki, ki kažejo, da s človekom ni vse v redu, da psihira, da je na obzorju depra? Odsotnost posteljnih radosti. In kaj človeka najbolj vitalizira, ga napolni z energijo in optimizmom, z veseljem do življenja in celotnega vesolja? Dober seks, seveda. Samo ta ti v očeh pričara tisti lesk in na obrazu tisti nasmešek, tisti poseben mir ter občutje popolne spravljenosti s svetom in seboj.

In kljub temu se najdejo takšni, ki so vedno pametnejši od ostalih in celo javno razlagajo, da ni vse v seksu, da orgazmičnost ni nekaj nujnega, da z žensko, ki ji ni do seksa, ni prav nič narobe, da so v odnosu pomembnejše druge stvari … Bla bla. Uboge pare, saj sploh ne vedo, za kaj v resnici gre. Kajti seks je za človeka to, kar je lev za živali. Kralj – in pika!

Toda drži, da potrebuješ kar nekaj časa, preden spoznaš, kakšne neslutene potenciale nosiš v sebi, zlasti pa, kaj vse ti ponuja civilizacija za popestritev tega najžlahtnejšega v človeškem življenju. Toda bolje pozneje kot nikoli. Celo meni bi se zlahka pripetilo, da bi se mi vse dogajalo tja v en dan, v reprizah že videnega, v rutini, ki bi ji sledila rahla in sprva zgolj občasna naveličanost, tej pa vse bolj pogosta in zaskrbljujoča nezainteresiranost. Skratka, življenje bi se mi utegnilo izteči brez seksa in brez zveze.
Članek se nadaljuje »