Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Seboroična keratoza


Vprašanje:

Spoštovana!

Na nosu se mi v predelu, kjer se na nosno kost naslanjajo očala, dela seboroična keratoza. Vsaj predvidevam, da gre za to tvorbo, saj imam že dve na obrazu. Ker vseskozi nosim očala za vid predvidevam, da bo tvorba rasla in postala izrazitejša. Če me keratoze do sedaj niso motile, pa se sprašujem ali ne bi bilo smiselno sedaj ukrepati, saj bo vsakodneva nošnja očal vplivala na njeno rast. Na spletu sem zasledila različne načine odprave te nadloge, od laserske metode do radiofrekvenčne ... Kaj mi svetujete? Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam.

Odgovor:

Spoštovani,

ja, prav imate, keratoza se bo verjetno počasi povečevala in bi jo bilo smiselno odstraniti. Možnosti je več. Lahko uporabimo katerokoli površinsko destruktvno metodo, s katero jo uničimo - najenostevnejša je zamrzovanje s tekočim dušikom, lahko se jo odstrani z radiofrekvenco ali laserjem.
Odstranjevanje je samoplačniško. Če se boste odločili za odstranitev, se lahko oglasite v katerikoli dermatološki ordinaciji, lahko pridete tudi na Kliniko Doktor 24, kjer delam.

Lep pozdrav!

doc. dr. Liljana Mervic, dr. med.

Aktiven

doc. dr. Liljana Mervic, dr. med.

Kožne bolezni

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal