Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Podančice in pekoč anus


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 36 let. Moje težave so se pojavile pred približno štirimi leti, ko sem rodila s carskim rezom, po katerem sem imela večje težave in se zato nisem smela napenjati pri odvajanju blata. Takrat sem bila zaprta in imela sem kar nekaj težav pri odvajanju blata. Menim, da sem imela tudi notranje hemoroide. Ni me toliko motilo, do sedaj. In sicer, pred pol leta je imela hčerkica imela podančice in tudi jaz sem jih dobila. Po pitju tablet, sirupov in vseh domačih zdravil, smo zadevo rešili. Ampak jaz sem bila dobesedno obsedena s tem, da bi jih lahko ponovno, dobila zato sem se tudi dvakrat na dan tuširala,brisala z vlažilnimi robčki in to v taki meri, da sem imela kot nekakšno vnetje oz. razpoko v presredku. Pozabila sem povedati še, da imam tik ob odprtini anusa nekakšno gubo ali povešeno kožo (po odvajanju, kot da se napne,kot da bi bilo nekaj notri), ki mi ni nikoli delala težav. Zadeva me je začela motiti, zato sem jo poskušala z nekakšnimi kremami rešiti, pa svečke, pa domači recepti. Sedaj me približno en mesec po odvajanju peče anus oz. "guba" ( občutek, kot da se ne bi dobro očistila). Prebavo imam redno in sicer vsak dan, včasih tudi dvakrat na dan. Pri odvajanju me sicer na začetku malo boli,ampak me po končanem odvajanju peče okrog danke in to me zelo moti. Krvavitve v blatu nisem opazila, razen, ko se večkrat obrišem, potem opazim sledi krvi in po tem me začne peči okrog te "bulice". Veliko berem po internetu in vse sem prebrala in me zdaj že malo skrbi, da ni kaj resnega. Imam pa tudi stresno delo. Zanima me, ali se lahko naročim k vam na pregled samoplačniško? Prosim za pomoč, ker mislim, da se mi bo zmešalo.

Hvala in lep pozdrav.

Odgovor:

Spoštovani,

najprej vam svetujem, da se umirite in na stvari gledate bolj realno. Podančiče so pogosta težava v družinah z majhnimi otroki. Običajno svetujemo, da se zdravi cela družina in da se terapija čez določen čas (2 do 4 tedne) ponovi. Na ta način se te družinske okužbe najbolj zagotovo rešimo.
Težave, ki jih opisujete sedaj, precej spominjajo na črevesno razpoko, ki je sicer neprijetna stvar, vendar ni nevarnosti, da bi iz tega nastalo resnejše obolenje. Seveda lahko pridete na pregled, tudi samoplačniško. Naročite se na info@iatros.si. Če želite, da vas pregledam v svoji ambulanti, to navedite.

Lep pozdrav!
prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal