EFT: za polno življenje

(Foto: Shutterstock)

Naučite se upravljati z življenjem

Nikomur ne pade na pamet, da bi gradil hišo kar tako, brez načrta. Nihče ne izkoplje večje luknje za temelje zato, ker je dobil poceni bagerista. Težko bi tudi našli koga, ki izbere ploščice za kopalnico, še preden je gotovo, da bo imel denar za gradnjo. Napake te vrste bi bile predrage! Z denarjem pač ne razmetavamo. Koliko ljudi med nami pa naredi življenjski načrt?

Morda nekoliko razmišljamo o študijski in karierni poti, nekateri načrtujejo otroka ... Večino ostalih stvari prepuščamo naključju, spontanosti, drugim ljudem. Zelo redko si vzamemo čas in celostno razmišljamo o našem največjem projektu – življenju. Napak na tem področju ne plačujemo le z denarjem, ampak najmanj z nekakovostnim življenjem, slabim zdravjem in odnosi. Ne živimo v srečni zvezi z lastnim življenjem, ampak se z njim bojujemo. EFT in druge energetsko-meridianske tehnike učinkovito uporabljamo pri odstranjevanju čustvene navlake in reševanju različnih življenjskih težav.

EFT nam pomaga, da upravljamo z življenjem v celoti
Danes bi vas rada seznanila s še enim načinom uporabe te tehnike. EFT lahko uporabljamo za boljše UPRAVLJANJE s svojimi mislimi in čustvi, s tem pa z življenjem v celoti. Tako hitreje in laže osebnostno in duhovno rastemo, saj EFT pripomore h ključnemu področju našega življenja, to je ZAVEDANJU sebe, drugih ter življenja in sveta na splošno.

Soočimo se!
Prvi korak – življenjski načrt na papirju – zakoličenja našega polja delovanja je pomemben, vendar lažji od naslednjega – IZVEDBE. Pravzaprav ne gre za korak, ampak »hojo«. Ta ne gre naravnost do cilja, temveč v zankah, krogih. Prvo kroženje je po poti poskusov in napak, ne da bi v resnici uvideli, da imamo težavo in da je pravzaprav ne rešujemo. To je pot, kjer sicer nekaj brkljamo, vendar pomembne teme in ovire zanikamo ali jih celo potlačujemo. Vodijo nas omejujoča mišljenja, ponotranjeni vzorci, izogibanje bolečini … Krožimo toliko časa, dokler še gre …, dokler se ne soočimo z dejstvi.

Osredotočimo se na rešitve
Naslednja zanka je kroženje po vedno istih nevronskih povezavah v naši glavi. Razmišljamo,  a ne prav učinkovito, spet včasih zdrknemo v prvo zanko. Iščemo rešitve, ampak smo še daleč od dejavnosti, ki bi stvar tudi spremenila. Nismo še pripravljeni, bojimo se izidov, sprememb. Pravzaprav se bolj ukvarjamo z ovirami kot rešitvami.

Cilj je pot
Tretja zanka je zanka dejavnosti. Končno zavihamo rokave in začnemo odstranjevati ovire, napredujemo, vendar smo še daleč od rezultata. Ta faza ima skrito nevarnost, da bomo odnehali, če ne bomo hitro uspešni, če ne bomo videli rezultatov svojega dela.

KONČNO! Dosegli smo, kar smo si zastavili, ampak … nismo še na koncu poti. NIKOLI nismo na koncu poti, ker moramo vedno zalivati svoje uspehe, vzdrževati pozitivno stanje, ki smo ga dosegli. Naš cilj je pravzaprav POT.

Članek se nadaljuje »


Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Marko Hočevar

prof. dr. Marko Hočevar dr. med. spec. splošne in onkološke kirurgije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki