Bolečine po poškodbi ne prenehajo

  • petek, 03. julij 2020

Prosim vas za nasvet. Pred časom sem precej nerodno padla in se potolkla, v glavnem po obrazu in glavi. Na pregled nisem šla, ker se mi je zdelo, da bo vse skupaj minilo, vendar občasno še čutim bolečine in neprijetno me tišči na desni strani glave. V našem podjetju imamo sklenjen veliki paket zavarovanja Specialisti z asistenco pri zavarovalnici Generali. Zanima me, kako potekajo postopki za preglede.

Hvala vnaprej za odgovor, Maja iz Celja

Spoštovana gospa Maja,

svetujemo vam, da nas čim prej pokličete v klicni center Asistenca zdravje na 080 81 10, da vas naši svetovalci po dogovoru z vami v najkrajšem času naročijo na pregled. Zavarovanje Specialisti z asistenco je namenjeno prav hitremu dostopu do zdravnikov spe­cialistov v samoplačniških ambulantah zaradi bolezni ali nezgode in skrajšanju časa zdravljenja. Odvisno od izbranega paketa vam omogoča preglede, preiskave, načrt zdravljenja po nezgodi, strokovni posvet z zdravnikom po telefonu (ali videoposvet). Pridobite pa lahko tudi drugo mnenje tujih strokovnjakov, psihološko pomoč, fizioterapijo, zdravila na beli recept in operativne posege. Vse naštete storitve so vključene v vaš paket zavarovanja.

V klicnem centru Asistenca zdravje boste prejeli vse potrebne informacije za uveljavljanje zavarovanja. Po dogovoru z vami vam bomo organizirali zdravstvene storitve ob določenem terminu pri izbranem specia­listu. Najbolje pa bo, če vam pojasnimo, kako poteka uveljavljanje zavarovanja, na primeru iz naše prakse.

Zavarovanca, ki je imel podobne težave kot vi, je zdravnik pregledal in ocenil, da ne gre za nujno zdravljenje, a mu je izdal napotnici za nevrologa in otorinolaringologa. Zavarovanec je poklical na Asistenco zdravje. S pomočjo svetovalca je najprej izpolnil vlogo za avtorizacijo storitve (za soglasje) in ji priložil številki obeh napotnic. Nato ga je svetovalec naročil k specialistoma, pri obeh je prišel na vrsto v 10 dneh. Ker je nevrolog ugotovil, da potrebuje magnetno resonanco glave, so ga v Asistenci zdravje na podlagi njegovega specialističnega izvida naročili tudi na to preiskavo. Z izvidom so ga nato naročili še na kontrolo pri nevrologu. Gospod si je pri padcu poškodoval tudi nosni pretin, ki mu ga je otorinolaringolog operiral in potem naročil na kontrolni pregled. Vse preglede in operacijo je zaradi sklenjenega zavarovanja opravil hitro, zavarovalnica pa je vse storitve plačala neposredno specialističnima ambulantama.

Plačane je imel stroške prvega pregleda pri nevrologu (100 evrov), magnetno resonanco (220 evrov) in kontrolni pregled pri nevrologu (50 evrov); pregled pri otorinolaringologu (80 evrov), enodnevni operativni poseg na nosnem pretinu (1.450 evrov) in kontrolni pregled pri otorinolaringologu (40 evrov). Brez zavarovanja Specialisti z asistenco bi moral na preglede in operacijo čakati bistveno dlje ali pa jih opraviti kot samoplačnik. Zanje bi skupaj plačal 1.940 evrov.

Za vsa dodatna pojasnila nas vsekakor pokličite na 080 81 10, da boste čim prej rešili težave.

Lepo vas pozdravljam,
Tanja Cebek, zavarovalnica Generali
Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Vojko Kanič

prim. doc. dr. Vojko Kanič dr. med. spec. kardiologije, vaskularne in interne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki