Podjetje lahko zmanjša stroške in poskrbi za zdravje zaposlenih

V podjetjih zaradi vse daljših bolniških odsotnosti naraščajo stroški za bolniška nadomestila. Organizirati je treba nadomeščanje odsotnega delavca, spremeniti organizacijo dela in plačati nadure, kar stroške podjetja še poviša.

Podjetja pa lahko izboljšajo zdravje svojih zaposlenih in prihranijo, saj so jim v zavarovalnici Generali omogočili kolektivno zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco za zaposlene. Z zavarovanjem podjetje zagotovi zaposlenim kar najhitrejši dostop do zdravnikov specialistov, diagnostičnih preiskav in zdravljenja v samoplačniških ambulantah. Skrajša in olajša jim zdravljenje in jim tako omogoči hitrejši povratek na delo. Za organizacijo in plačilo zdravstvenih storitev poskrbi zavarovalnica, ki storitve plača neposredno izvajalcu zdravstvene storitve.


Pri specialistu v najkrajšem času


Zavarovanje ne pomeni, da zavarovani delavec preskakuje vrste v javnem zdravstvenem sistemu. Zdravi se v samoplačniških ambulantah in klinikah po vsej Sloveniji, ki imajo z zavarovalnico sklenjeno pogodbo o poslovnem sodelovanju. V svoji pogodbeni mreži zavarovalnica organizira preglede in naroči zaposlene na zdravljenje v najkrajšem času, najpogosteje že v 7 dneh.

Strošek se podjetju povrne v nekaj dneh

Analize zavarovalnice kažejo, da si lahko podjetje z denarjem, ki ga prihrani za bolniška nadomestila, povrne letni strošek za zavarovanje že, če se delavec samo 3 do 5 dni prej vrne na delo (v izračunu je upoštevana bruto plača 1.300 evrov).

Še večja prednost za podjetje so zadovoljni zaposleni, ki se pravočasno zdravijo in se izognejo morebitnemu poslabšanju bolezni. Poleg tega so zaposleni finančno varnejši. Zavarovanje jim prihrani stroške zdravljenja, krajša bolniška odsotnost pa jih pri plači manj udari po žepu.

Ne samo naročanje, tudi svetovanje

Delavcu za uveljavljenje zavarovanja zadostuje napotnica osebnega zdravnika ali izvid zdravnika specialista, da potrebuje specialistični pregled. Obrne se na Asistenco zdravje (na 080 81 10), kjer mu pomagajo pri vseh korakih zdravljenja.
Svetovalci mu:
  • odobrijo storitev,
  • v dogovoru z njim poiščejo specialista (na primer ortopeda, specializiranega za operacije kolena) in
  • sporočijo termin pregleda.

Pregledi pri zdravniku, preiskave, posegi …

Pomembna prednost zavarovanja Specialisti z asistenco je, da ne omejuje zdravljenja s številom in vrednostjo posamezne zdravstvene storitve, koriščenje storitev je možno v okviru dogovorjene letne zavarovalne vsote. Vsi paketi zavarovanja zagotavljajo preglede pri zdravnikih specialistih, enostavne preiskave (na primer ultrazvok, rentgen, laboratorij …) in posege v ambulanti, na primer protibolečinsko blokado, punkcijo sklepa in podobno.

Zavarovanje vključuje tudi vse druge zahtevne preiskave, potrebne za pridobitev diagnoze in zdravljenje novonastale bolezni ali poškodbe (magnetno resonanco, računalniško tomografijo, gastroskopijo, kolonoskopijo …).

Dodatno vsi paketi omogočajo še štiri storitve. Zaposleni se lahko naroči na telefonski ali video posvet z zdravnikom, kar je nova ugodnost tega zavarovanja. Delavec ima na voljo tudi psihološko pomoč, zdravnik mu izdela načrt zdravljenja po poškodbi, ki je zahtevala bolnišnično zdravljenje, pridobi pa lahko tudi drugo mnenje strokovnjakov iz tujine. Širši paketi zavarovanja Specialisti z asistenco dodatno nudijo organizacijo in plačilo ambulantne fizioterapije, zdravil in operacij, na primer artroskopije ramena, kolena, operacije krčnih žil, karpalnega kanala, hemeroidov, ultrazvočnega razbijanje ledvičnih kamnov ...

Kaj pa druga tveganja v vašem podjetju?

Zdravstvene težave zaposlenih, naj gre za bolezen ali poškodbo, ne prizadenejo le njihovega dobrega počutja, ampak negativno vplivajo tudi na poslovanje podjetja. Kaj pa druga tveganja v vašem podjetju, odvisna od vaše dejavnosti? Ne spreglejte priložnosti za še varnejše poslovanje, zaženite Konfigurator tveganj.Vojko Kanič

prim. doc. dr. Vojko Kanič dr. med. spec. kardiologije, vaskularne in interne medicine

Postavi vprašanje

Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Vsi Viva strokovnjaki