Pohodništvo in bolečine v kolenu

Pozdravljeni,

z ženo sva stara 45 let in sva rekreativna športnika. Veliko se druživa s skupino prijateljev pohodnikov. Ker bi bila rada še dolgo aktivna in razmišljava, da bi se julija z njimi odpravila na pohod od Murske Sobote do Pirana, se zanimava za zavarovanje Specialisti z asistenco. Kolega mi je povedal, da je imel z vašim zavarovanjem in zdravljenjem bolečega kolena zelo dobre izkušnje. Koleno mu je zatekalo, v štirih mesecih pa se je povsem pozdravil in znova hodi z nami na pohode. Zavarovalnica mu je plačala vse preglede, artroskopijo in potem še fizioterapijo. Prosim vas za pojasnilo, katere bolezni krije zavarovanje in ali mi lahko podrobneje predstavite, kaj natančno je plačano, če z ženo skleneva to zavarovanje.

Vnaprej hvala za odgovor, Miro

Spoštovani gospod Miro,

zavarovanje omogoča predvsem hitre preglede, diagnostične preiskave, operativne posege in fizioterapijo v samoplačniških specialističnih ambulantah. Vedeti pa morate, da ima zavarovanje čakalno dobo ob sklenitvi zavarovanja (to pomeni, da tri mesece po sklenitvi zavarovanja še ne moreta uveljavljati zavarovanja za primer bolezni; zdravljenje poškodb oziroma posledic nezgode, ki nastanejo po začetku zavarovanja, pa lahko uveljavljate takoj).

Morda bo najbolj preprosto, če vam opišemo primer zdravljenja zavarovanca, ki je, enako kot vaš znanec, imel otečeno in boleče koleno in je potreboval artroskopijo. Do operacije je zavarovanec prišel v 35 dneh po tem, ko smo prejeli njegovo vlogo za uveljavljanje pravic. Fizioterapijo je začel opravljati šest tednov po opravljenem posegu, kot je predpisal zdravnik.

Pregled pri specialistu ortopedu:  70 EUR
MR preiskava kolena:                  200 EUR
Kontrolni pregled:                          45 EUR
Poseg, artroskopija kolena:      1.570 EUR
Fizioterapija:                                400 EUR
SKUPAJ:                                   2.285 EUR

Zavarovanec, čigar zdravljenje smo opisali, je sklenil zavarovanje Specialisti z asistenco – veliki paket leta 2018. V začetku januarja 2019 ga je začelo boleti koleno, prej ni imel težav.

Pri svojem osebnem zdravniku je dobil napotnico za ortopeda. Vse zdravstvene storitve in termine pri izvajalcih mu je uredila zavarovalnica AS. Prav tako so mu iz Centra Zdravje AS (brezplačni telefon 080 81 10) na vsaki stopnji njegovega zdravljenja posredovali vsa navodila za uveljavljanje zavarovanja. Prejel je tudi predhodne odobritve (avtorizacije), torej zagotovilo, da bo zavarovalnica v celoti plačala zdravstvene storitve iz njegovega zavarovanja Specialisti z asistenco. Prihranil je skoraj 2.300 evrov, predvsem pa se je hitro pozdravil.

Zavarovanje, ki je izredno priljubljeno in zelo razširjeno, vama priporočam in želim še veliko lepih pohodniških doživetij.


Lep pozdrav!
Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Marko Hočevar

prof. dr. Marko Hočevar dr. med. spec. splošne in onkološke kirurgije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki