Psihološka pomoč

Odločila sem se, da nekaj ukrenem za svoje boljše počutje, zato raziskujem različne možnosti za obisk strokovnjaka, ki mi lahko pomaga pri mojih osebnih stiskah in težavah. Vendar nisem povsem prepričana, na koga naj se obrnem s svojimi vprašanji. Ob predstavitvi vašega novega zavarovanja Specialisti z asistenco mi je zavarovalni zastopnik omenil, da je možno uveljavljati tudi pomoč pri psihoterapevtu ob določenih situacijah ali zdravstvenih stanjih. Prosim, če mi lahko malo bolje pojasnite, na kaj naj bom pozorna pri iskanju pomoči zase in kakšne možnosti mi ponuja to zavarovanje.

Hvala vnaprej za odgovor, Mirjana iz Kranja

Spoštovani,

če ste sklenili naše novo zavarovanje, ki ponuja kar nekaj novosti, boste lahko uveljavljali tudi kritje psihološka pomoč, če bo prišlo do zavarovalnega primera skladno s pogoji zavarovanja. Kritje psihološka pomoč vključuje storitve ambulantne psihoterapije ali klinične psihologije ob diagnosticiranju resnega zdravstvenega stanja in okoliščin, kot so rak, miokardni infarkt, operacija srca, težkih poškodb ali bolezni, popolne izgube delovne zmožnosti opravljanja lastnega ali kateregakoli drugega poklica, poporodne depresije, ki jo ugotovi izbrani osebni zdravnik, ter v primeru smrti otroka ali zakonca.

Zavarovalnica krije zavarovancu stroške psihološke pomoči do 10 individualnih obravnav za posamezen zavarovalni primer. Na svetovalnem centru Zdravje AS vas bodo podrobneje seznanili z možnostmi uveljavljanja storitve in tudi uredili vse za obisk specialista, ki ga boste izbrali v primeru, da se vam zgodi eden izmed naštetih primerov.

S pomočjo pogovora s strokovnjakom lahko odpravite čisto običajne vsakdanje čustvene težave oziroma si pomagate pri reševanju zahtevnih ali bolečih, pa tudi prelomnih življenjskih situacij. Znano je, da pogovor s strokovnjakom izboljša tudi telesno počutje, saj je veliko bolezni psihosomatskih, pogovor pa pripomore k izboljšanju medosebnih odnosov in splošnemu boljšemu počutju.

Lahko se odpravite tudi v ambulanto naše zavarovalnice - Zdravje AS v Ljubljani, kjer vam na področju psihološke pomoči lahko ponudijo tudi samoplačniško psihosocialno svetovanje, ki ga izvajajo priznani strokovnjaki: mag. Miran Možina, dr. med, specialist psihiater, učni terapevt in supervizor, dr. Anja Kozina, doktorica znanosti na področju zakonske in družinske terapije, integrativna psihoterapevtka, terapevtka in supervizorka, ter dr. Silvo Koželj, doktor psihologije in integrativni psihoterapevt ter učni terapevt.

Trajanje posamezne terapije je 60 minut, po mnenju strokovnjakov se učinek lahko doseže že po treh srečanjih, saj terapije izvajajo izkušeni strokovnjaki. Če bi se izkazalo, da stranka potrebuje intenzivnejšo pomoč, jo napotimo k partnerskim izvajalcem Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. Psihološka pomoč je v ambulanti Zdravje AS na voljo tako v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco, kot tudi samoplačniško.

Ambulanta Zdravje AS poleg psihološke pomoči izvaja tudi specialistične preglede in posege s področja ortopedije, fiziatrije, travmatologije, žilne kirurgije, diagnostiko in fizioterapijo. Za strnjen opis kritij in uveljavljanja zavarovanja vam priporočamo letak Specialisti z asistenco, za podrobnejše informacije pa se lahko obrnete na naše svetovalce na telefonsko številko 080 81 10.

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki