Preventivne zdravstvene storitve - zaščita zdravja zaposlenih

Pozdravljeni,
pred tremi leti smo se v podjetju z željo po izboljšanju zdravja zaposlenih in zmanjšanju bolniških odsotnosti odločili za sklenitev zavarovanja Specialisti z asistenco pri zavarovalnici Generali. Z zavarovanjem smo zaposlenim omogočili hiter dostop do zdravnika specialista, diagnostičnih preiskav in asistenc, ki jim po najkrajši poti pomagajo do diagnoze in zdravljenja. Ugotavljamo, da smo s sklenitvijo zavarovanja naredili veliko za splošno varnost in zadovoljstvo zaposlenih ter tudi za stabilnost svojega poslovanja. Seveda smo se zelo aktivno vključili v ta proces, omogočili zaposlenim izobraževanje na to temo in podobno. Zdravstvena oskrba in asistenca, ki so je deležni zaposleni, je celo presegla naša pričakovanja. Izkušnje pa so še povečale naše želje. Želeli bi bolje poskrbeti za preventivno oskrbo sodelavcev oziroma v večjem obsegu, kot ga ponujajo redni zakonsko zahtevani zdravniški pregledi zaposlenih. Kakšne možnosti bi nam predlagali?

Prosim za nasvet, hvala vnaprej. Boris

Spoštovani,

pozdravljamo vaš pristop do zdravja zaposlenih in odločitev za sklenitev zavarovanja Specialisti z asistenco. Tudi iz drugih podjetij nam sporočajo, da se ta zavarovanja obrestujejo pri zdravju zaposlenih in tudi pri ustvarjanju pozitivnega ozračja med zaposlenimi.

V skrbi za zdravje zaposlenih je po izkušnjah pomembno posebno pozornost posvetiti tudi preventivnim ukrepom. Predvsem zaradi zgodnjega odkrivanja bolezni, kar pripomore k skrajšanju bolniških dopustov in tudi k uspešnejšemu zdravljenju.

Na zavarovalnici Generali skrbimo, da omogočimo podjetjem celostno ponudbo. Podjetje lahko s sodobnimi in cenovno ugodnimi zavarovanji za zaposlene pripomore k preprečevanju nastanka bolezni in zgodnjemu odkrivanju bolezni. Zavarovanju Specialisti z asistenco smo dodali tudi dodatno krijte Preventivni pregledi in preiskave. Nabor novih dodatnih preventivnih pregledov smo oblikovali na podlagi strokovnih priporočil zdravnikov. Gre za preventivne preglede, ki večinoma niso del zakonsko predpisanih pregledov zaposlenih in preventivnih presejalnih programov v Sloveniji, za katere vemo, da se jih lahko udeležijo osebe nad 50 letom starosti.

Namen Preventivnih pregledov in preiskav je zgodnje ugotavljanje in odkrivanje bolezenskih sprememb, na voljo so: ultrazvok trebuha - ugotavljanje stanja solidnih trebušnih organov, ultrazvok vratnih arterij, skrotuma in testisov, dojk ter vratu in ščitnice. Poleg teh pa še laboratorijski pregled krvi in urina z izvidom in paradontološki pregled zob in ustne votline s čiščenjem zobnega kamna ter pregled za športno aktivne osebe in fizioterapevtski pregled.

Zavarovanec lahko po lastni presoji izbere eno od storitev iz nabora prvič po enem letu od začetka kritja, nato pa vsaki dve leti. O pravici do preventivnega pregleda zavarovanca obvestimo in mu tudi organiziramo termin pri izvajalcu zdravstvene storitve. Zavarovanec po pregledu prejme izvid in priporočila za morebitno nadaljnje ukrepanje. Kadar se na preventivnem pregledu izkaže potreba po dodatnem specialističnem pregledu ali preiskavi, se te storitve lahko krijejo iz zavarovanja Specialisti z asistenco v skladu z zavarovalnimi pogoji.

Naši zavarovanci se že nekaj let srečujejo tudi z oteženim dostopom do zdravnika splošne oziroma družinske medicine, kar je epidemija COVID-19 še poslabšala. Zato naj vam ob tej priložnosti omenimo tudi kritje Halo Doktor. S kritjem Halo Doktor se zavarovanec poveže z zdravnikom splošne oziroma družinske medicine po telefonu ali videoklicu – vsak dan od 6. do 22. ure, tudi med vikendi in prazniki. Zavarovanec lahko izbira med videoklicem takoj (praviloma v roku 15 minut) ali se naroči na prosti termin, ki mu ustreza. Na voljo ima neomejeno število klicev, z zdravnikom se lahko posvetuje o katerikoli zdravstveni težavi. Po posvetu zdravnik izdela izvid z navodili za nadaljnje zdravljenje, ob potrebi po specialistični obravnavi pa izda Halo Doktor napotnico za ustrezen specialistični pregled, ki ga lahko zavarovanec opravi v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco. Hiter dostop do splošnega zdravnika prav tako zelo skrajša pot do zdravja.

Toliko na kratko, veseli pa bomo tudi vašega klica, če boste potrebovali dodatne informacije.

Lepo vas pozdravljam.
Tanja Cebek, zavarovalnica Generali
Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Vsi Viva strokovnjaki