Tako se lahko izognete čakalnim vrstam v zdravstvu

  • ponedeljek, 31. maj 2021
(Foto: Shutterstock)

Slovensko zdravstvo se je spopadalo s čakalnimi vrstami v zdravstvu že dolga leta pred epidemijo koronavirusa, ki pa je stanje še poslabšala zaradi omejenega dostopa do potrebnih, včasih pa nujnih, zdravstvenih storitev.

Slovensko zdravstvo se je spopadalo s čakalnimi vrstami v zdravstvu že dolga leta pred epidemijo koronavirusa, ki pa je stanje še poslabšala zaradi omejenega dostopa do potrebnih, včasih pa nujnih, zdravstvenih storitev.

Daljše čakalne vrste lahko ogrozijo uspešno zdravljenje in hkrati privedejo do daljše nezmožnosti opravljanja dela, kar je slabo za posameznika, podjetje in tudi gospodarstvo. Daljše čakalne dobe med delovno aktivnim prebivalstvom podaljšujejo tudi povprečno dobo bolniške odsotnosti zaradi poškodb, ki so se zgodile zunaj delovnih mest. Problem je še precej bolj izrazit pri samostojnih podjetnikih, obrtnikih, kjer izpad opravljanja dejavnosti lahko ogrozi njihovo poslovanje. Zanje je težko predstavljivo, da bi na zdravstveni poseg ali specialistični pregled čakali eno leto.

Dopolnilno zavarovanje ni potrebno

Tega se dobro zavedajo pri Merkur Zavarovalnici, kjer z zdravstvenim zavarovanjem Merkur Specialisti ponujajo kritje stroškov v specialističnih ambulantah in preskakovanje čakalnih vrst. To je namenjeno zdravim osebam, ki imajo veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje in se želijo izogniti dolgim čakalnim vrstam pri zdravnikih specialistih in nevarnostim, ki so jim stranke zaradi nepravočasnih pregledov izpostavljene. Pri tem ni treba imeti sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Zdravstveno zavarovanje Merkur Specialisti ponuja štiri glavne prednosti:

  • Skupna zavarovalna vsota 15 tisoč evrov za specialistične in diagnostične preiskave, od tega 500 evrov za rehabilitacijo.
  • Asistenčna služba, ki poskrbi za vse, od prijave zavarovalnega primera, rezervacije termina do vključno plačila.
  • Hitra obravnava pri zdravnikih specialistih in hiter dostop do diagnostičnih preiskav.
  • Plačilo izvede zavarovalnica direktno izvajalcu zdravstvene storitve.

Če se želite izogniti dolgim čakalnim vrstam pri zdravnikih specialistih in nevarnostim katerim ste zaradi nepravočasnih pregledov izpostavljeni, se za več informacij in sklenitev zdravstvenega zavarovanja Merkur Specialisti obrnite na Merkur Zavarovalnico. Pokličete lahko na brezplačno telefonsko številko 080 28 55 ali pa pišete na elektronski naslov info@merkur-zav.si.

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki