Prehodna oskrba zaradi nezgode ali bolezni

  • sobota, 15. februar 2020

Pozdravljeni!
Z vami bi rada delila izkušnjo z zavarovanjem Prehodna oskrba. Sklenila sem ga za vsak primer po nasvetu zastopnika, nisem pa si predstavljala, da mi bo tako koristilo. Kmalu po sklenitvi zavarovanja sem pri telovadbi padla in si pri tem poškodovala obe zapestji, rentgen je pokazal, da sem si zlomila obe. V bolnišnici so mi namestili dokomolčna mavca in me poslali domov, kjer sem morala počivati z rokama v višjem položaju.
V takem stanju nisem mogla skrbeti zase, saj nisem mogla niti jesti in piti niti poskrbeti za higieno, kaj šele kaj drugega. Bila sem v stiski, ožje družine nimam, nisem pa želela preveč obremenjevati prijateljev. Na zavarovanje se sploh nisem spomnila.
Na več straneh sem iskala pomoč, na koncu pa sem poklicala tudi na svojo zavarovalnico in pomoč sem našla prav tam. Pomagali so mi lažje preživeti to obdobje doma in mi omogočali prevoz s spremstvom na zdravniške preglede. Zdaj je na srečo vse skupaj za mano, vendar bi vas rada prosila, da mi zavarovanje opišete še podrobneje in kdaj mi pripada. Hvala vnaprej in verjamem, da bo nasvet prišel prav še komu, ko bo v takšni stiski, kot sem bila sama.
Lep pozdrav! Mojca

Spoštovani!

Veseli nas, da je neprijetna izkušnja ob poškodbi za vami. Obenem smo zadovoljni, da smo vam nudili pomoč, ki vam je pripadala iz zavarovanja Prehodna oskrba zaradi nezgode ali bolezni takrat, ko ste jo potrebovali.

Zavarovanje, ki vam je nudilo ustrezno pomoč, krije: Pomoč pri osnovnih dnevnih opravilih, kot so prehranjevanje in pitje, osebna higiena in gibanje, ter gospodinjskih in hišnih opravilih, ki vam omogočajo, da se lahko zdravite doma. V okviru pomoči na domu vam zagotavljamo tudi varstvo otrok do največ štiri ure na dan. Do pomoči na domu ste upravičeni, ko zaradi nezgode ali bolezni ne morete opravljati enega od temeljnih dnevnih opravil (hranjenje in pitje, osebna higiena, oblačenje in slačenje, izločanje in odvajanje ter gibanje).

Prevoz na kontrolni pregled – ko se sami ne morete peljati, vas peljemo mi. Zagotovili vam bomo tudi prevoz domov po odpustu iz bolnišnice. Do prevoza ste upravičeni, če ne morete opravljati enega od osnovnih dnevnih opravil oziroma se boste tri mesece gibali s pomočjo hodulj ali bergel.

Prevoze in spremstvo na kemoterapije ali obsevanja v primerih rakavega obolenja. Do prevoza ste upravičeni, če ste zboleli za rakom in potrebujete kemoterapijo ali obsevanje.

Izvedbo storitev zaupamo osebam in podjetjem, ki zagotavljajo strokovno in etično izvedbo storitev ter upoštevajo človekovo dostojanstvo in varstvo človekovih pravic.

Zavarovanje uveljavljate s klicem na brezplačno telefonsko številko Asistence zdravje 080 81 10. Prijazni svetovalci vam bodo pomagali pri uveljavljanju storitev prehodne oskrbe. Več informacij o zavarovanju lahko pridobite na spletni strani www.generali.si ali na info.si@generali.com.

Lepo pozdravljeni!
Tanja Cebek, Generali zavarovalnica
Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Tina Fabjan

Tina Fabjan dr. dentalne medicine

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki