Od bolečega do zdravega kolena v manj kot pol leta

  • četrtek, 08. marec 2018

Nenadoma mi je oteklo levo koleno, ki me je tudi zelo bolelo. Ker imam sklenjeno zavarovanje za specialiste pri zavarovalnici AS, sem »izkoristil« njihove storitve v samoplačniški ambulanti pri ortopedu, ki mi je nato opravil tudi artroskopsko operacijo in kasneje predpisal potrebno fizioterapijo. To pišem, ker sem izjemno zadovoljen ne samo z zdravljenjem, ki mi je olajšalo življenje, temveč s celotnim odnosom zdravstvenega osebja in osebja zavarovalnice v Centru Zdravje AS, kamor sem pošiljal napotnice in so mi potem uredili preglede, operacijo in fizioterapijo. Slednji so bili pri določanju datumov ne samo hitri, ampak tudi odzivni in prijazni, po telefonu in elektronski pošti, kamor so mi poslali obrazec, ki sem ga izpolnil za vsakokratno pridobitev soglasja zavarovalnice. Naj povem, da zavarovanje seveda ni brezplačno, zanj že nekaj let plačujem 17,15 evra mesečno. Ker pa sem ob vsakem pregledu, preiskavi in posegu videl tudi ceno zdravstvene storitve, ki jo je sicer plačala zavarovalnica, se je moja skrb za zdravje vsekakor izplačala. Čeprav vem, da se sliši obrabljeno, je vredno poskrbeti za svoje zdravje tudi z zavarovanjem. V nasprotnem primeru bi verjetno šele letos prišel do prvega pregleda, da niti ne razmišljam, koliko mesecev bi moral čakati na artroskopijo, v tem času pa sploh ne vem, kako bi lahko delal.
Še enkrat hvala,
Mirko

Pozdravljeni gospod Mirko,

zelo smo veseli vašega odziva! Zavarovancem AS smo pot do zdravljenja zelo skrajšali, prav tako pa smo poskrbeli, da so našim zavarovancem na voljo vrhunski strokovnjaki s področja medicine. Seveda pa moramo dodati, da zavarovanje velja za zdravljenje v (sicer) izključno samoplačniških ambulantah. Poleg tega ima zavarovanje tudi določene omejitve (za že obstoječe bolezni ob sklepanju zavarovanja kot tudi pri višini zavarovalne vsote, ki jo imamo na voljo za zdravljenje in storitve fizioterapije v enem letu).

Odziva zavarovancev smo prav posebej veseli, ko ste zadovoljni, kot tudi takrat, ko nas kritizirate in nam sporočate, da ni šlo vse tako, kot bi moralo. Vaše izkušnje so za nas zelo pomembne in nam pomagajo izboljševati storitve.
Kot informacijo za ostale bralce pa naj povem, da je zavarovalnica iz sklenjenega zavarovanja Specialisti in zdravila v vašem primeru plačala vse zdravstvene storitve, da ste se lahko vrnili k radostim zdravega vsakdana. Plačali in organizirali smo vse potrebne preglede, diagnostično preiskavo, operativni poseg in fizioterapijo. Potekalo pa je takole: 13. junija 2017 ste opravili prvi pregled pri specialistu (cena 55 EUR). Že teden dni po pregledu ste opravili diagnostično preiskavo MR - magnetno resonanco levega kolena (cena 200 EUR), sledil je kontrolni pregled pri ortopedu (cena 40 EUR), ki ste ga opravili 5 dni po opravljeni diagnostični preiskavi MR. Poseg (ambulantna atroskopska operacija- cena 1.570 EUR) pa je bil opravljen v drugi polovici avgusta, rehabilitacijska fizioterapija (cena 400 EUR) pa že en mesec po posegu. Fizioterapijo ste zaključili 20. oktobra 2017.

Kot vidite, so stroški zdravljenja zelo visoki, vendar to ni vse, kar zavarovanje nudi. Dodana vrednost tega zavarovanja ni samo v tem, da zavarovalnica plača storitve, ampak tudi v tem, da strankam omogočimo hiter dostop do vrhunskih strokovnjakov, storitev, ki so v skladu z najvišjimi strokovnimi standardi v Slovenji in tudi širše. Strankam tako ponujamo dostop do pomembnih informacij, ki so povezane z iskanjem najboljših rešitev za njihove zdravstvene probleme.

S spoštovanjem,
Slavica Glavaš, strokovna direktorica zdravstvenih zavarovanj, Adriatic Slovenica
Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki