Takojšen videoposvet z zdravnikom Halo Doktor

Pozdravljeni!

Že nekaj dni me boli nart leve noge, noga je tudi malo pordela in otekla. V tem času se nisem poškodoval in nisem bil telesno aktivnejši kot ponavadi. Putike do zdaj nisem imel niti nimam kakšnih ran ali žuljev. Svojega zdravnika sem že obiskal pred dvema dnevoma. Po hitrem pregledu mi je priporočil počitek in hlajenje noge večkrat dnevno. Dogovorila sva se za kontrolni pregled čez teden dni, če se stanje poslabša. Vsa priporočila sem upošteval, a noga mi je še bolj otekla, bolečina pa se stopnjuje, bliža se vikend. To me skrbi, in čeprav sem naročen, ne želim čakati do prihodnjega tedna, hkrati pa se želim izogniti dolgemu čakanju v ambulanti. Pri zavarovalnici Generali imam že sklenjeno zavarovanje Specialisti z asistenco. Lepo prosim za vaš nasvet.

Andrej, Bistrica ob Sotli

Spoštovani gospod Andrej,

razumemo, da ste v skrbeh. Žal so osebni zdravniki dosegljivi samo v rednem delovnem času, v teh razmerah tudi polno zasedeni in pogosto preobremenjeni. Vsi pa si želimo hitre, preproste, celostne in varne zdravstvene storitve. Svojo težavo lahko uredite takoj, saj vam ponujamo zdravstveni posvet na daljavo. Pred kratkim smo namreč v zavarovanje Specialisti z asistenco vključili sodobno novo kritje Halo Doktor, ki dodaja vse tisto, česar osebni zdravnik ne more (vedno) zagotoviti. Dosegljivost vsak dan od 6. do 22. ure, tudi med prazniki, neomejeno število klicev, dovolj časa za posvet in nasvet, dostop do zdravnika tudi iz tujine. Zdravnik iz storitve Halo Doktor vam lahko izda tudi posebno napotnico za morebitno nadaljnje zdravljenje v okviru Specialistov z asistenco. Tako imenovana napotnica Halo Doktor nadomešča tisto, ki bi jo sicer dobili od svojega osebnega zdravnika. Z zdravnikom splošne oziroma družinske medicine na liniji Halo Doktor se lahko posvetujete takoj prek videoklica (povezava se ponavadi vzpostavi v 15 minutah) ali se naročite na prost termin, ki vam ustreza (video- ali telefonski klic).


Zakaj vam priporočamo videoposvet?

Pri videoposvetu, ki ga omogoča Halo Doktor, ste lahko brez skrbi, ker dobi zdravnik dovolj podatkov za obravnavo. Pacienta vidi, ta pa lahko s kamero tudi pokaže del telesa, kjer ima težave, zato lahko zdravnik opravi pogovor in prilagojeni telesni pregled. Na videoposvetu tako lahko dobro oceni, ali gre za obolenje, ki zahteva nujno zdravljenje, obolenje, ki potrebuje dodatno laboratorijsko, slikovno ali specialistično diagnostiko, ali pa si pacient lahko pomaga sam, na primer z obkladki, zdravili v prosti prodaji, spremembo prehrane, telesno vadbo, ali počaka, da težava izzveni. Med videoposvetom boste pridobili vse dodatne informacije o svoji težavi, procesu zdravljenja in napotke, kako ravnati za samoozdravitev.

Težavo boste najhitreje rešili tako, da takoj aktivirate (dodate k svojemu zavarovanju Specialisti z asistenco) kritje Halo Doktor na spletni strani halodoktor.si/generali.

Iz zavarovalnice Generali vas lepo pozdravljamo.

Špela Kopač, specialistka za zdravstvena in nezgodna zavarovanja
Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki