Telekom Slovenije v skrbi za zdravje in varnost

Družba Telekom Slovenije s svojo celovito poslovno politiko deluje v skupno dobro. V skrbi za sočloveka še posebno pozornost namenja skrbi za zdravje in varnost. V podjetjih Telekom Slovenije in Doktor24 so pripravili storitve zdravniške pomoči na daljavo - SOS Mobilni, SOS Doma, SOS Zdravnik - rešitve, ki prinašajo občutek varnosti, so vedno pri roki in enostavne, saj delujejo z enim klicem oziroma pritiskom na SOS-gumb na mobilnem ali fiksnem telefonu. Storitvi SOS Mobilni in SOS Doma omogočata takojšen stik s posebnim klicnim centrom, kjer operater opredeli naravo klica in po potrebi pokliče medicinsko pomoč, policijo, gasilce ali svojce. Če ne gre za nujno stanje, vas lahko poveže z zdravnikom, ki vam bo prisluhnil in podal strokovni nasvet. Storitve so zagotovljene po celi Sloveniji, v primeru zdravniške pomoči pa tudi zunaj meja.


Možen je izbor različnih paketov:

  • Storitev SOS Mobilni vključuje poseben mobitel z velikimi tipkami in velikim prikazom črk, ki ima na zadnji strani vgrajen SOS-gumb, vsebuje detektor padca in prek GPS-signala omogoča lociranje uporabnika v primeru, ko potrebuje pomoč. SOS-gumb deluje tudi v primerih, ko je mobitel izključen. Uporabniki lahko izbirajo med dvema različnima načinoma obveščanja. Tako lahko izberejo SOS Mobilni s povezavo s klicnim centrom in vključeno storitvijo SOS Zdravnik ali SOS Mobilni s povezavo s svojci in vključeno storitvijo SOS Zdravnik.
  • Storitev SOS Doma omogoča celodnevno povezavo prek osebnega telefonskega terminala. Zaradi zagotavljanja izjemno visoke zanesljivosti storitev deluje prek klasične telefonske linije (PSTN) na območju celotne Slovenije.
  • Storitev SOS Zdravnik uporabnikom omogoča, da se kadarkoli posvetujejo z zdravnikom in tako pridobijo strokovne odgovore na svoja vprašanja, prosijo za nasvet v primeru poškodb ali slabšega počutja, prejmejo podrobnejša navodila za jemanje zdravil, se seznanijo z njihovimi stranskimi učinki ipd. Osnovne informacije in zdravniška pomoč so jim 24 ur na dan na voljo kar prek telefona, in sicer s klicem na številko 01 23 45 00001 23 45 000.

Poleg tega ima Telekom Slovenije za vas še eno zelo uporabno rešitev, in sicer storitev Varen dom, ki je sicer namenjena varovanju doma, vendar v paketu z videokamero omogoča tudi nadzor nad dogajanjem na oddaljeni lokaciji, na primer pri starostnikih doma. Tako lahko od kjerkoli z uporabo osebnega računalnika, pametnega mobilnega telefona ali tablice pogledate, kaj se dogaja na drugi lokaciji ali pa o dogajanju dobite informacijo v obliki sporočila.

Storitev Varen dom, ki je namenjena daljinskemu nadzoru in varovanju stanovanj, stanovanjskih hiš ter tudi manjših poslovnih objektov, vam omogoča:

  • zaznavanje gibanja v stanovanju (premik oseb v prostoru, odpiranje oken ali vrat);
  • zaznavanje prisotnosti dima in izlitja vode;
  • javljanje alarma prek telefona, SMS-a ali elektronske pošte;
  • spletni vpogled v domači prostor s pomočjo kamere;
  • daljinski vklop/izklop električnih naprav prek spletnega in mobilnega portala;
  • upravljanje storitve in pregled dogodkov ter posnetkov prek spletnega in mobilnega portala.

S prilagoditvami in nadgradnjo se storitev Varen dom približuje tudi konceptu inteligentnega, pametnega doma. Komunikacijske in druge tehnologije, temelječe na internetnem protokolu, že danes omogočajo povezljivost in upravljanje z različnimi inteligentnimi sistemi v stanovanju ali stanovanjski hiši na daljavo ali znotraj objektov. Uporabne so za varovanje, opozarjanje na nepredvidene dogodke, nadzor in upravljanje vhodnih vrat in oken, razsvetljave, senčil, ventilacije, ogrevanja itd. ter ostalih gospodinjskih aparatov. Uporaba storitve lahko bistveno izboljša kakovost življenja in človekovega delovanja, poveča udobje in zmanjša skrbi, vpliva na transportne stroške, pomembna pa je tudi z vidika varstva okolja in ekonomične rabe vseh vrst energije.

Telekom Slovenije nudi rešitve tudi za varno uporabo sodobnih telekomunikacijskih storitev in naprav. Storitev Varen splet je prava storitev za vse, ki želite upravljati in zaščititi svoj internetni promet že na omrežju. Storitev lahko uporabljate na fiksnem ali mobilnem priključku v omrežju Telekoma Slovenije, pri tem pa imate na voljo več varnostnih ukrepov. Tako lahko na vašem širokopasovnem priključku določite različne časovne omejitve uporabe interneta, omejite dostop do neprimernih spletnih strani, nastavite protivirusno zaščito na ravni omrežja ter blokirate moteče oglase za še bolj prijetno brskanje po spletu. Hkrati si zagotovite še zaščito pred internetnimi prevarami. Storitev Varen splet je namenjena najširšemu krogu uporabnikov, še posebej pa jo priporočamo družinam, saj zagotavlja enostavno in učinkovito zaščito in s tem varno uporabo spleta za vse družinske člane. Storitev omogoča tudi hitrejše delovanje v smislu razbremenitve naprav, ker celotno diagnostiko ščitenja internetnega prometa prevzame omrežje.

Preverite ponudbo in  poskrbite za vaše zdravje in digitalno zaščito. Več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije najdete na telekom.si.
Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Lea Lukšič

Dr. Lea Lukšič prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki