Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Članki s področja »Viva vsebine«

9. november 2009

Koruza

Le redke kulturne rastline so osvajalski Sredozemci v novem svetu sprejeli s tako velikim navdušenjem kot prav koruzo. Španci in Portugalci se niso … več
9. november 2009

Limeta

Zadnje čase v zelenjavnih trgovinah pogosto naletimo na drobne, temno zelene citruse, limete. Na pogled so precej neugledni, zato se marsikomu zdijo … več
9. november 2009

Parmezan

Čeprav danes najdemo dober parmezan tudi v naših trgovinah, se z okusom, barvo in strukturo le redki približajo kralju parmezanov Parmigiano-Reggiano. … več
9. november 2009

Mandelj

"Dodaj jedi nekaj mandeljnov in naredil jo boš rafinirano, zanimivo, okusno, hrustljavo in bolj zabavno," pravi znani francoski kuhar. "Na mandeljne se … več
9. november 2009

Špinača

Najbrž so minili časi, ko so otroke posiljevali s špinačo, kot da bi bilo njihovo preživetje odvisno samo od prehranjevanja s to temno zeleno zelenjavo. … več
9. november 2009

Krompir - zgodovina

Zdaj, ko je krompir tako rekoč nepogrešljivi sestavni del vsakodnevne prehrane, si težko predstavljamo, s kakšno težavo se je prebil na naše krožnike. … več
9. november 2009

Kivi ali aktinidija

Čeprav se je zadnjih nekaj let kivi ali aktinidija že popolnoma udomačil in dobro uspeva tudi pri nas, ga sadjarji še vedno uvrščajo med sadje toplih … več
9. november 2009

Jagode

Zdaj lahko resda jagode kupujemo že vse leto, saj prihajajo na police naših trgovin iz najrazličnejših krajev sveta, vendar se po okusu še vedno ne … več