Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Članki s področja »Zdrav način prehrane«

9. november 2009

Zelena solata: Razkošje klorofila

Zelene solate ponavadi ne kuhamo. Liste običajno samo skrbno operemo, odcedimo, natrgamo na kose in stresemo v posodo. Pikolovci jo še za pol ure … več
9. november 2009

Riž

Riž cenijo tako v dietni prehrani kot v kulinariki. Je lahko prebavljiv, hitro dovaja energijo, dobro deluje na črevesno floro in ne povzroča alergij. … več
9. november 2009

Pozabljene stročnice: Dragocene rastlinske beljakovine

Mihaela Černe v strokovnem priročniku Stročnice (Kmečki glas, Ljubljana, 1997) piše, da sta pri nas daleč najbolj razširjeni stročnici fižol in grah, … več
9. november 2009

Za ohranjanje mladosti: - Sredozemska kuhinja

Sredozemska kuhinja je znana in cenjena po vsem svetu. Njene prednosti priznavajo tako zdravniki kot strokovnjaki prehrano. Gre za način priprave … več
9. november 2009

Kalij - moč banane

Standardna slovenska prehrana je revna s kalijem in bogata z natrijem - takšno razmerje je prav nasprotno od priporočil glede zdravega ravnotežja teh … več
9. november 2009

Kakšno vodo pijemo?

Osnovni predpis, ki v Sloveniji ureja področje pitne vode, je Pravilnik o zdravstveni ustreznosti pitne vode, ki opredeljuje kakovostne zahteve za … več
9. november 2009

Indijski orešček

Ponudba najrazličnejši eksotičnih sadežev je pri nas vse bogatejša, zato bi bila prava škoda, če jih ne bi uporabljali tudi za kuhanje. Orehe, lešnike, … več
5. oktober 2006

S probiotiki nad prehranske alergije

Danski raziskovalec, dr. Arthur Constantijn Ouwehand, vodilni nizozemski mikrobiolog, ki se ukvarja predvsem z znanstvenim raziskovanjem delovanja in … več