Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

20 malih preverjenih kuharskih trikov

Kuharski trik: med kuhanjem krompirja vodi dodajte žlico maščobe. Tako boste preprečili, da bi se prekuhal in hitreje ga boste olupili.
Kuharski trik: med kuhanjem krompirja vodi dodajte žlico maščobe. Tako boste preprečili, da bi se prekuhal in hitreje ga boste olupili.

Vsaka prava gospodinja ima svoje male skrivnosti in kuharske trike, ki jo privzdignejo v čudodelko v kuhinji. Ob njih priprava hrane postane veliko več kot rutina - postane strastno ustvarjanje. Zato smo za vas izbrali nekaj malih preverjenih trikov.
Pečeno meso bo mehkejše, če ga boste pol ure, preden ga vzamete iz pečice, prelili s kozarčkom konjaka, vina ali piva.

Ko nekaj pečete v pečici, nikar ne odpirajte vrat prepogosto. Že eno odpiranje bo znižalo temperaturo v pečici za 20 odstotkov.

Pražen krompir bo dobil fino skorjico, če ga boste pred praženjem posuli z moko.

Testenine kuhajte v slanem kropu, zato da se ne zlepijo (torej ne potrebujete niti kapljice olja).

Sladice, ki jih pražite, bodo vpile manj maščobe, če boste testu dodali žlico ruma ali konjaka.

Mesna štruca, kroglice in rolada bodo okusnejši, če boste mletemu mesu umešali beljak.

Zelenjavo kuhate tako, da jo dodate v krop. Izjema sta krompir in fižol, ki ju postavite v lonec, ko je voda še mrzla.

Da piščančje meso dobi lepo, zlato barvo in skorjico, ga pred praženjem obrišite s papirnato brisačo.

Če želite poudariti okus limone, jo na kratko potopite v vrelo vodo.

Meso, ki stoji dan, dva v hladilniku, se ne bo navzelo neprijetnega vonja, če ga boste pred tem premazali z olivnim oljem.

Aroma čebule, korenčka, peteršilja in zelene se bo ohranila, če jih boste najprej podušili v ponvi in šele nato dodali jedi.

Če zelenjava ovene, ji lahko vrnete svežino tako, da jo postavite v posodo z vodo, ki ste ji dodali žlico kisa.

Med kuhanjem krompirja vodi dodajte žlico maščobe. Tako boste preprečili, da bi se prekuhal in hitreje ga boste olupili.

Ko kuhate fižol, dodajte vodi ščepec sode bikarbone in malo olja – prej se bo skuhal. Sol dodajte proti koncu kuhanja.

Špinačo kuhajte brez pokrova, če ji želite ohraniti zeleno barvo, saj sicer lahko porjavi.

Sveže zelene začimbe dodajte jedem šele, ko jih odstranite z ognja, saj boste tako najbolj ohranili njihovo svežino in koristne sestavine ter aromo.

Če vodi, v kateri kuhate riž, dodate nekaj kapljic limoninega soka, bo riž še bolj bel.

Polovica čebule bo dlje časa ostala sveža, če jo premažete z maslom.

Kotleti bodo mehkejši, če jih boste po pečenju naložili enega čez
drugega, vmes pa dali košček masla ter pustili 15 minut v pokriti posodi.

Palačinke boste prej spekli, če boste zmes pustili stati vsaj eno uro, preden jih začnete peči.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

priprava hrane , kuhanje

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.