Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

11 kuhinjskih trikov

Mlete rdeče paprike nikoli ne dajajte na vroče olje, saj bo zagrenila, temveč jo dodajte zabeli v malo hladne vode.
Mlete rdeče paprike nikoli ne dajajte na vroče olje, saj bo zagrenila, temveč jo dodajte zabeli v malo hladne vode.

Spodaj je 11 drobnih trikov, ki vam bodo zagotovo olajšali življenje in delo v kuhinji.
Meso iz mleka je okusnejše
Nameravate speči ali pražiti meso? Veliko okusnejše bo, če ga boste pred tem za nekaj časa namočili v mleku.

Krpe brez mastnih madežev
S kuhinjskih krp boste odstranili mastne madeže in bolje se bodo oprale, če jih boste preko noči namočili v vodi, ki ste ji dodali žlico sode bikarbone. Naslednji dan krpe prekuhajte v pralnem stroju na običajen način.

Neprijeten vonj sesalca
Da se iz vašega sesalca ne bo širil neprijeten vonj, posesajte vanj malo sode bikarbone.

Da se kruh ne drobi
Pred rezanjem potopite nož pod vročo vodo, ga posušite in narežite kruh brez drobtin.

Peteršilja nikar ne kuhajte
Peteršilj je prava bomba vitamina C, zato ga nikar ne kuhajte skupaj z drugo hrano, temveč ga na drobno narezanega dodajte šele, ko je jed gotova, saj boste tako ohranili vse vitamine, ki jih vsebuje (zlasti vitamin C) in ki bi se med kuhanjem uničili.

Sadje in zelenjava brez pesticidov
Za nekaj minut jih potopite v mlačno vodo, ki ste ji dodali malo alkoholnega kisa ali sode bikarbone ter nato dobro izperite pod tekočo vodo.

Da mleta paprika ne zagreni
Mlete rdeče paprike nikoli ne dajajte na vroče olje, saj bo zagrenila, temveč jo dodajte zabeli v malo hladne vode.

Shranite rumenjak
Rumenjak lahko za dva, tri dni shranite v hladilniku, če čezenj v skodelici nalijete olje.

Ohranite barvo rdeče pese
Rdeča pesa bo ohranila svojo lepo barvo, če boste vodi, v kateri jo kuhate, dodali malo kisa ali limoninega soka.

Očistite rdeče prste
Prste, rdeče od rdeče pese ali jagodičja, boste najlažje očistili z limono, saj bo običajno milo barvo samo okrepilo. Prste natrite z limoninim sokom ali koščkom limone.

Za svežino kruha
Kruh bo dlje časa ostal svež, če v škatlo ali vrečko, v kateri ga hranite, dodate košček korenine zelene, ki ste ga oprali in posušili s papirnato brisačo.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

kuhanje

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.