Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

S hrano proti izpadanju las

Železo  je morda najboljši zaveznik v boju proti izgubi las. Njegovo absorpcijo olajša vitamin C, zaradi česar bi morali jesti veliko sadja, kot so jagode, limone in pomaranče,
Železo je morda najboljši zaveznik v boju proti izgubi las. Njegovo absorpcijo olajša vitamin C, zaradi česar bi morali jesti veliko sadja, kot so jagode, limone in pomaranče,

Izgubljanje las muči veliko ljudi. Ob genetiki, proti kateri se ne moremo boriti, so tu še drugi dejavniki, ki vplivajo na izpadanje las, najpomembnejši med njimi pa je pričakovano – prehrana.
Za začetek boja proti prekomernemu izpadanju las se je potrebno takoj posloviti od hitre hrane, sladkarij ter vsakodnevnega uživanja nezdravih maščob. Kaj torej jesti?

Na svoj krožnik čim večkrat uvrstite živila, bogata z naslednjimi hranili:

Cink in magnezij – cink ima ključno vlogo pri delovanju številnih telesnih funkcij, od reprodukcijskih celic do hormonskega ravnovesja, vse to pa vpliva tudi na rast las. Izjemno pomembna sta za žleze, ki so povezane z lasnimi mešički. Ob njihovem pomanjkanju mešički slabijo, lasje se lomijo in izpadajo. Hrana, v kateri ju najdete: banane, slaniki, kozice, rjavi riž, soja, škampi, školjke in tofu.

Beljakovine – so eden od osnovnih gradnikov organizma, ne le mišic. Za lase so potrebne tiste, ki se nahajajo v govedini, piščančjem mesu, soji, tunini in rumenjaku.

Vitamin B – najdete ga v cvetači, gobah, jetrih, leči, tunini …

Železo – morda najboljši zaveznik v boju proti izgubi las. Njegovo absorpcijo olajša vitamin C, zaradi česar bi morali jesti veliko sadja, kot so jagode, limone in pomaranče, ob tem pa še mandlje, gosjo drobovino, kakav, lešnike, morske sadeže in suho sadje.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

izpadanje las

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.