Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Kaj jesti marca?

Najprej izpraznite vse zaloge ozimnice. Nesmiselno je jesti kislo zelje v maju, ko je tržnica polna svežih vrtnin.
Najprej izpraznite vse zaloge ozimnice. Nesmiselno je jesti kislo zelje v maju, ko je tržnica polna svežih vrtnin. (Foto: Shutterstock)

Marec je precej poseben mesec, saj ni ne zima in ne pomlad. Podobno je pri hrani. Zaloge ozimnice že pohajajo, svežega sadja in zelenjave pa še ni na spregled. Kako torej kar najbolje preživeti to prehodno obdobje?
Najprej izpraznite vse zaloge ozimnice. Nesmiselno je jesti kislo zelje v maju, ko je tržnica polna svežih vrtnin. Marca posezite po citrusih, pomarančah, limonah, limeti, od zelenjave pa so tu zelje, ohrovt, brstični ohrovt, cvetača, korenček, rdeča pesa, zelena, čebula … Tu so vedno stročnice, fižol, leča, grah.

Pri krompirju velja pozor, saj je v tem času že vzklil in je poln solanina, ki je toksičen. Jabolkom, ki so še ostala, dodajte krhelj suhega sadja in pest oreškov. Če še niste poskusili, je zdaj pravi čas za kaljenje kalčkov. Z malo truda si lahko vsak dan privoščite pravo zakladnico vitaminov, mineralov in encimov.

Popoln prehranski dodatek v tem času je cvetni prah, ki vsebuje skoraj vse hranilne snovi, ki jih organizem nujno potrebuje pred nastopom novega ciklusa letnih časov.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

ozimnica , cvetni prah

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.