Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

18. marec 2019

Oves

Nič novega ni, da oves znižuje raven slabega holesterola LDL, s čimer ugodno vpliva na zdravje srca. Holesterol LDL se usede na stene žil in lahko povzroči strdke ali žilne zapore. več
13. marec 2019

Šest znamenj, da je preveč beljakovin

Beljakovine so odločilne za zdravo presnovo in razvoj mišic, lahko pa jih je tudi preveč. Koristne so tudi pri hujšanju in prav to je razlog, da nekateri ljudje prisegajo na diete z veliko beljakovinami in malo ogljikovimi hidrati. Takšne diete dajejo dobre rezultate, če jih pravilno izvajamo, toda hitro lahko zaužijemo več beljakovin, kot jih … več
5. marec 2019

Stročnice

Med stročnice prištevamo bob, lečo, rdeči, rjavi in pisani fižol, grah, čičerko in številne druge. Ker je fižol zelo dober vir beljakovin, ga lahko uporabite za zmanjševanje količine zaužitega mesa. Stročnice energijo sproščajo počasi, kar je dobro za raven krvnega sladkorja in obvladovanje teka, zaradi česar so lahko pomoč pri hujšanju. Lahko jih … več

Rss Članki s področja »Zdrav način prehrane«

26. februar 2019

Kislo zelje zelo priljubljeno v joti

Kislo zelje vsebuje velike količine vitaminov, predvsem vitamina C, mineralov, rudnin in vlaknin. Surovo fermentirano zelje spodbuja prebavo in ima … več
19. februar 2019

Laneno seme prav vsak dan

Laneno seme običajno pojemo na kruhu, kakšnem tistih zdravih in posebnih, toda razlogov, zakaj bi morali pogosteje posegati po tej zakladnici zdravja, … več
13. februar 2019

Sadni rojstni dan

Vsaj enkrat na leto, in sicer ob rojstnem dnevu, si bo vaš otrok zaželel veliko praznovanje. Ob vseh željah, darilih in višku pozornosti, kjer bo v … več
6. februar 2019

20 malih preverjenih kuharskih trikov

Vsaka prava gospodinja ima svoje male skrivnosti in kuharske trike, ki jo privzdignejo v čudodelko v kuhinji. Ob njih priprava hrane postane veliko več … več
30. januar 2019

Ječmen ali ješprenj - pozabljeno zimsko žito

Ječmen je zelo dragoceno žito, ki so ga že Grki spoštovali kot idealno hrano, saj uravnoteži delovanje telesa in duha. Zagotovo ga je v naši prehrani … več