Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

20. marec 2017

Obnovite svojo energijo z maco

Maca raste visoko v perujskih Andih in je edina gojena rastlina, ki uspeva na nadmorski višini prek 4.000 metrov. To rastlino uživamo v obliki praška, ki nam lahko polepša življenje, vrne nasmeh in dobro voljo. več
13. marec 2017

Zakaj jesti alge?

Na vrhu seznama najbolj hranljivih živilih na planetu so alge. Zaradi obilice in zlasti raznovrstnosti zdravju koristnih hranilnih snovi si upravičeno zaslužijo naslov superživila. Dodajte jih svoji prehrani in vsakemu obroku dvignite prehransko vrednost. Modrozelene alge, kot sta spirulina in klorela, so bogat vir lahko prebavljivih beljakovin, kar … več
6. marec 2017

Kaj jesti marca?

Marec je precej poseben mesec, saj ni ne zima in ne pomlad. Podobno je pri hrani. Zaloge ozimnice že pohajajo, svežega sadja in zelenjave pa še ni na spregled. Kako torej kar najbolje preživeti to prehodno obdobje? Najprej izpraznite vse zaloge ozimnice. Nesmiselno je jesti kislo zelje v maju, ko je tržnica polna svežih vrtnin. Marca posezite po … več

Rss Članki s področja »Zdrav način prehrane«

26. februar 2017

Krompir je koristen vir rudnin

Preden se je krompir udomačil v skledah in na krožnikih, je imel naš vsakdanji krompir precej zanimivo preteklost. Razen na Irskem so ga ljudje, čeprav … več
19. februar 2017

Kako čebulnice varujejo naše zdravje

Čebula je sijajno živilo, in sicer v vseh svojih izdajah. Skoraj vedno jo imamo pri roki in ob tem, da je osnovna sestavina velike večine jedi, dela … več
12. februar 2017

Samo za moške: Pocrkljajte najdražno

Ljubezen gre skozi želodec, pravi star slovenski pregovor. Tudi na praznik zaljubljencev se lahko še dodatno pozabavamo in si privoščimo malo razvajanja. … več
6. februar 2017

Hrana, ki jo lahko grizljate brez slabe vesti

Čeprav je porcija hrane, ki jo uživamo, zelo pomembna za ohranjanje telesne teže, obstajajo zdrava živila, ki vas lahko nasitijo, bogata pa so z vitamini … več
30. januar 2017

Vse radosti uživanja rdeče pese

Rdeča pesa vsebuje številne hranljive snovi, vključno z železom, bakrom, magnezijem, kalijem ter vitaminom B. Čeprav jo najpogosteje jemo kuhano, jo … več