Generali z Goranom Dragićem odprl novo pametno košarkarsko igrišče v Mariboru

Trak na otvoritvi novega pametnega košarkarskega igrišča sta slavnostno prerezala Goran Dragić in Ivo Daneu.
Trak na otvoritvi novega pametnega košarkarskega igrišča sta slavnostno prerezala Goran Dragić in Ivo Daneu. (Foto: Marko Pigac)

Zavarovalnica Generali velja za eno največjih in najzvestejših podpornikov slovenskih športnikov. Kot pokrovitelj Fundacije Gorana Dragića so tako v sodelovanju z enim naših najboljših košarkarjev vseh časov odprli novo zunanje košarkarsko igrišče v Mariboru.

Odprtje so izvedli v okviru vseslovenskega dobrodelnega projekta #podamdaigram. Košarkarsko igrišče Goran Dragić je prvo »pametno« igrišče v Mestni občini Maribor in drugo v Sloveniji, otvoritve pa so se ob slavnem Gogiju udeležili mariborski župan Aleksander Saša Arsenovič, košarkarska legenda Ivo Daneu in Monika Povšič iz zavarovalnice Generali.

Podporo mladim športnikom pa Generali izkazuje tudi s sodelovanjem na sedemdnevnem Košarkarskem kampu Gorana Dragića, ki je ves prejšnji teden potekal v Laškem. Kamp je gostil kar 108 otrok in mladostnikov, udeležbo na kampu pa je zavarovalnica Generali v okviru gibanja The Human Safety Net omogočila tudi petim otrokom iz prikrajšanih okolij prek ZPM Moste – Polje. Kamp, ki ga vodi Gogi osebno, je ponudil tudi pester spremljevalni program. Otroci so med drugim osebno spoznali člane slovenske paraolimpijske reprezentance, Urško Žolnir, Boštjana Nachbarja, Miha Zupana, Vida Kavtičnika in Sašo Zagoraca. Nasmejani otroški obrazi so dokaz o pozitivni zgodbi, ki jo skupaj ustvarjata Generali in Goran Dragić v okviru Gogijeve fundacije Goran Dragić Foundation, z vizijo omogočiti otrokom najboljše možnosti za razvoj športnih talentov in jim ponuditi tudi nepozabno doživetje s sovrstniki.

Kaj pomeni pametno igrišče, ki so ga v Mariboru odprli, 28. julija?

Gre za zunanje košarkarsko igrišče, ki združuje šport, izobraževanje in zabavo, opremljeno je z informacijskimi tablami s prikazanimi košarkarskimi vajami, QR kodami …, namenjeno rekreaciji in organizirani vadbi mlajših košarkarjev. Cilji projekta so pripeljati otroke nazaj na igrišča, z aktivnostmi za mlade vključiti širšo skupnost in ozaveščati o pomenu enakih možnosti za ukvarjanje s športom.
Galerija

Trak na otvoritvi novega pametnega košarkarskega igrišča sta slavnostno prerezala Goran Dragić in Ivo Daneu. Marko Pigac

Otvoritve se je udeležila tudi Monika Povšič, vodja oddelka za tržno komuniciranje in upravljanje s sponzorstvi pri zavarovalnici. (Foto: Marko Pigac)

Prva igra košarke na novem igrišču je bila že odigrana. (Foto: Marko Pigac)

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Vojko Kanič

prim. doc. dr. Vojko Kanič dr. med. spec. kardiologije, vaskularne in interne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki