Veliki Bodifit izziv v sodelovanju z Vivo v polnem teku

  • Bodifit
  • ponedeljek, 23. marec 2015
Matevž in njegov trener David v centru Bodifit Domžale.
Matevž in njegov trener David v centru Bodifit Domžale. (Foto: Bodifit)

Preoblikovanje telesa 2015

Veliki Bodifit izziv preoblikovanja telesa v sodelovanju z Vivo je v polnem teku. 10 vadečih se pod budnim očesom Bodifitovih strokovnjakov pridno poti v Bodifitovih fitnes centrih in tlakuje pot do uresničitve svojih ciljev. Spremljajte nas na Bodifit Facebook strani in spletni strani bodifit.net.

Veliki Bodifit izziv preoblikovanja telesa v sodelovanju z Vivo je v polnem teku. 10 vadečih se pod budnim očesom Bodifitovih strokovnjakov pridno poti v Bodifitovih fitnes centrih in tlakuje pot do uresničitve svojih ciljev. Spremljajte nas na Bodifit Facebook strani in spletni strani www.bodifit.net.

Spoznajte udeležence Velikega Bodifit izziva 2015  

  
Andreja Pušaver, 26 let, Slivniško Pohorje
Fitnes center: Fitnes Bodifit CITY

Aleš Grabar, 23 let, Maribor
Fitnes center: Fitnes Bodifit FONTANA

Barba Tramšek, 35 let, Zgornja Bistrica
Fitnes center: Fitnes Bodifit FONTANA

Domen Fras, 26 let, Šentilj
Fitnes center: Fitnes Bodifit CITY

Jan Pušenjak, 23 let
Fitnes Center: Fitnes Bodifit Studenci

Karmen Klasinc, 37 let, Starše
Fitnes center: Fitnes Bodifit Studenci

Klemen Tavčar, 31 let, Dob pri Domžalah
Fitnes center: Fitnes Bodifit Kamnik

Matevž Nartnik, 28 let, Domžale
Fitnes center: Fitnes Bodifit Domžale

Tanja Oražem, 37 let, Dob pri Domžalah
Fitnes center: Fitnes Bodifit Domžale

Urška Vrhovec, 30 let, Kamnik
Fitnes center: Fitnes Bodifit Kamnik
    
Urška Vrhovec, 30 let, Kamnik
Fitnes center: Fitnes Bodifit Kamnik
    
Urška Vrhovec, 30 let, Kamnik
Fitnes center: Fitnes Bodifit Kamnik

Za prvi korak je potreben motiv

Ljudje smo že po naravi obremenjeni s svojo zunanjo podobo, ki jo vidimo v ogledalu, s konfekcijsko številko, ki jo nosimo, itd. Vse to pomembno vpliva na našo samopodobo, samozavest in predvsem – srečo. Motivi in cilji naših vadečih za preoblikovanje telesa so različni. Pri nekaterih je cilj povečanje mišične mase in moči, pri večini pa predvsem izguba telesne maščobe.

Urška, 30 let, ki vadi pod nadzorom inštruktorja individualne fitnes vadbe FZS Gregorja Vrečarja v centru Bodifit Kamnik, je zaupala svoje motive za sodelovanje v Velikem Bodifit izzivu.

"O gibanju veliko razmišljam in načrtujem, kako bom jutri… v ponedeljek… po novem letu… Ko sem prijateljico vprašala, kako se naj v nekaj stavkih opišem, je dejala: »Vesela, pozitivna, družabna oseba s smislom za humor in posluhom za glasbo ter občutkom za pripravo okusne hrane. Rada gledaš smučanje, spremljaš razne kuharske oddaje in se brezciljno voziš okoli z avtom.« Na koncu je dodala, da ji je prišlo na misel, da mi hrana predstavlja tudi zunanjo motivacijo (npr., da grem hodit). Hehe, priznam, da ima kar prav. Če bi bila nagrada za zmagovalca Bodifit izziva paket mesnin, bi prepričljivo zmagala. Skratka, hrana predstavlja pomemben del mojega življenja in je z leti prav hinavsko pustila sledi na tehtnici, česar pa človek niti ne opazi, dokler nekega dne ugotovi, da so najbolj praktični čevlji tisti brez vezalk, ker vezalk preprosto skoraj več ne dosežeš! Tako da bi bilo za začetek super, če bi si lahko po končanem Bodifit izzivu spet brez naporov zavezala vezalke in nase navlekla tiste hlače, ki jih še vedno hranim v omari na kupu cunj – za vsak primer, če mi bodo še kdaj prav."


Diagnosticiranje telesne sestave je ključno za načrtovanje vadbe in uravnotežene prehrane

Številka na osebni tehtnici je zgolj številka. Pove, kolikšna je vaša teža (telesna masa), ničesar pa ne pove o tem, koliko te mase predstavlja maščoba, koliko mišična masa, kako je maščoba porazdeljena po vašem telesu, kolikšen del vašega telesa zapolnjuje voda in kakšna je mineralna sestava vašega telesa. Prav zato sodobne osebne tehtnice že razkrijejo tudi te podatke. Raziskave so pokazale, da so domače tehtnice daleč od natančnih in znanstveno testiranih medicinskih pripomočkov. Z vrhunsko dodelano napravo InBody – odličnim medicinskim diagnostičnim aparatom, enim najnatančnejših na svetu – smo dobili natančen vpogled v telesno sestavo udeležencev preoblikovanja.
 
Cilji udeležencev so različni. Ali želijo povečati mišično maso ali pa predvsem izgubiti telesno maščobo. Na podlagi rezultatov testiranja, torej ugotovljene maščobe v telesu, mišične mase, mišičnih asimetrij, visceralne zamaščenosti itd., so inštruktorji za svoje varovance naredili načrt vadbe in prehrane. Pri tem je zelo pomemben princip individualnosti, saj vsak posameznik drugače reagira na določeno vajo ali princip vadbe.

V sklopu vadbe z osebnim trenerjem na fitnesu gre za popoln, poseben, individualen pristop. Vadba poteka pod konstantnim nadzorom trenerja, ki vadbo spremlja, vadečemu svetuje pri izvedbi vaj in jo po potrebi nadgrajuje. Vadba se dnevno prilagaja, kar jo naredi bolj  zanimivo, bolj učinkovito, s čimer se posledično dvigujeta motivacija in navdušenje. V vsakem primeru pa je vadba ves čas prilagojena vadečemu in njegovi zmogljivosti.
 
Seveda pa optimiziran način vadbe sam po sebi še ne prinaša optimalnega rezultata. Naslednji pomemben dejavnik je uravnotežena prehrana. Uravnotežen in cilju prilagojen program prehrane je ključnega pomena za ohranjanje stabilnosti našega organizma. Telo potrebuje veliko različnihhranilnih sestavin, ki jih je treba vnašati zmerno in uravnoteženo. Žal današnji hiter način življenja še dodatno omejuje kakovost naših prehrambenih navad. Prevečkrat je izbor obrokov oz. hrane vse prej kot uravnotežen, kar povzroča neravnovesje hranil in posledično slabše počutje, dolgoročno pa tudi resne zdravstvene težave.

Pri Bodifitu verjamemo, da DIETE in HUJŠANJA NISO pravi odgovor. Treba se je naučiti prehranjevati, saj samo tako najdemo ravnovesje, ki ga naše telo potrebuje. Prav zato pri preoblikovanju telesa uvedemo dnevnik prehrane, v katerega posameznik vnaša podatke, ki izvirajo iz njegovih dnevnih prehranjevalnih navad. Gre torej za pisni protokol prehranjevanja, tj. zapis vsega, kar vnesemo v telo.Na osnovi zapisanega se opravi analiza, na osnovi katere neustrezne prehranjevalne navade postopoma spreminjamo oz. jih optimiziramo.


Kako gre udeležencem Velikega Bodifit preoblikovanja 2015?

Vseh 10 udeležencev predano vztraja na poti do zastavljenih ciljev. Urška pod nadzorom Gregorja Vrečarja vadi v fitnes centru Bodifit Kamnik: »Z Urško redno in disciplinirano trenirava tako v fitnesu kot tudi na skupinskih vadbah. Zaenkrat je preizkusila jogo pilates in just fit, kjer se je izkazala kot zelo vztrajna in neusmiljeno drvi proti svojim zastavljenim ciljem. Prav tako ne popušča niti v fitnesu in brez težav premaguje ovire, hitro napreduje in ne pozna izraza ne morem

Matevž se redno poti v fitnes centru Bodifit Domžale. Njegov trener David Koprivšek je komentiral dosedanji napredek: »Po dobrem mesecu dni vestnega treninga tako na moči kot na kondiciji sva se lotila nekoliko bolj kompleksnih in zahtevnih vaj, pri katerih je potrebna dobršna mera aktivacije stabilizatorjev. Matevž se je dobro odrezal. Še nekaj vloženega truda in kmalu bo lahko izvajal prave sklece, kar je njegova velika želja v okviru telesne vadbe.«

Bodifit preoblikovanje – preobrazba, v katero je moč verjeti!
Z Bodifit preoblikovanjem telesa je mogoče storiti na videz nemogoče spremembe na poti do cilja. Do kakšnih rezulatov je možno priti, dokazuje primer Siniše. V 88 dneh je izgubil kar 11,9 kg telesne teže na zdrav in zabaven način! V obliki maščobe je izgubil 8,7 kg, izguba mišične mase pa je bila minimalna, kar je ključnega pomena, da so rezultati vidni na dolgi rok oz. ˝da se ne bomo zredili nazaj˝. V pasu je izgubil kar 16,5 cm!

Po koncu 60-dnevne vadbe je Karmen izgubila kar 7,1 kg teže, od tega kar 6,9 kg v obliki maščobe, kar pomeni, da kar 97,2% njene izgubljene teže predstavlja maščobna masa. Odlično seje odrezala tudi Barba, ki je izgubila 6,3 kg, od tega kar 5,9 kg maščobe! Obe bosta nadaljevali še 1 mesec. Ne zamudite obširne reportaže z osupljivimi prej/potem fotografijami!

 
Spremljajte nas in ne zamudite zanimivih zgodb naših udeležencev v prihodnjih tednih!

Izvajalec Velikega preoblikovanja telesa je Bodifit društvo. Gre za največjo organizacijo na področju fitnesa, skupinskih vadb, pilatesa in osebnega trenerstva v Sloveniji. Bodifit deluje v 5-ih centrih po Sloveniji, in sicer v Mariboru (Studenci, Fontana, City) ter v Kamniku in Domžalah.

Bi tudi vi želeli narediti prvi korak na poti preoblikovanja vašega telesa? Kontaktirajte nas preko elektronske pošte na info@bodifit.net ali osebno na recepciji fitnes centrov.

Galerija

Matevž in njegov trener David v centru Bodifit Domžale. Bodifit

Veliki Bodifit izziv preoblikovanja telesa v sodelovanju z Vivo je v polnem teku. Bodifit

Domen si po treningu v centru Bodifit City privošči beljakovinski napitek PhD Pharma Whey. Bodifit

Alešev cilj je predvsem pridobivanje mišične mase. Aleš zazvzeto vadi pod nadzorom Jana v centru Bodifit Fontana. Bodifit

Vrhunska medicinska diagnostična naprava InBody ter poročilo analize telesne sestave. Bodifit

Andreja Pušaver

Urška Vrhovec

Tanja Oražem

Matevž Nartnik

Klemen Tavčar

Karmen Klasinc

Jan Pušenjak

Domen Fras

Barba Tramšek

Aleš Grabar