Dr. Lea Lukšič

Lea Lukšič

prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Aktiven

Prehranski dodatki in dopolnila Zdrava hrana

Lea Lukšič je strokovna sodelavka Centra RC Sport Fizio, športno – rehabilitacijski center in Zavoda Nutridharma, Zavod za svetovanje, izobraževanje, razvoj in raziskovanje na področju prehrane za področja bioznanosti, dopolnilnih metod zdravljenja in prehrane. Diplomski, magistrski in doktorski študij s področja Bioznanosti je zaključila na Biotehniški fakulteti, Univerze v Ljubljani. Ima bogate raziskovalne izkušnje, ki jih je pridobila v laboratorijih na Biotehniški fakultet in Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani, Univerzi v Tuscii v Italiji, Raziskovalnem centru za prehrano in nutricionistiko (CRA-NUT) v Rimu v Italiji in v Svetu za raziskave in testiranje v kmetijstvu v Rimu v Italiji ter na Univerzi v Nitri na Slovaškem. Raziskovalno se ukvarja s področji genetike in epigenetike, prehrane in vrednotenja ter preučevanja prehranskih izdelkov, vsebnosti in sprememb aktivnih in zdravilnih snovi v rastlinah in hrani, vpliva fermentacije, pomena mikroorganizmov in toplotne obdelave živil na vsebnost, spremembe in kakovost aktivnih snovi v živilih in z razvojem funkcionalnih živil za kar je prejela tudi nagrado BCFN Young Earth Solutions YES, natečaj ki ga je organiziral Barilla Center for Food & Nutrition v Italiji. Je del ekipe strokovnjakov revije Viva kjer odgovarja na vprašanja bralcev. Kot predavateljica ali slušateljica se na nacionalni ali mednarodni ravni udeležuje raznih konferenc in izobraževanj s področij prehrane, biotehnologije, zdravljenja in rehabilitacije, biomedicine, psihologije in nevroznanosti. Opravlja tudi svetovalno in terapevtsko dejavnost s področja naravnih in dopolnilnih metod zdravljenja in prehrane.

12


Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal

Zadnje objave:

Koliko medu za zajtrk je lahko preveč
  • četrtek, 07. maj 2015

Pozdravljeni! Kljub temu, da imam za seboj že 80 let življenja, sem, vsaj kar se medu tiče, zelo sladkosned. Sestavni del rednega in obilnega zajtrka je poleg drugega tudi precejšen kos z maslom ter s kostanjevim medom namazanega kruha. Meda vzamem …

Zdravo prehranjevanje in hujšanje
  • sobota, 03. januar 2015

Pozdravljeni! Že nekaj časa se borim z odvečnimi kilogrami. Ne želim si diete, ki obljublja hitre rezultate in potem pride do jo-jo afekta. Rada bi spoznala način prehranjevanja, ki bi mi nudil dolgotrajni učinek, kar pomeni, da bi izgubila kilograme …

Dieta proti kandidi in holesterolu
  • torek, 25. november 2014

Lepo pozdravljeni, upam, da ste pravi naslov za moje vprašanje. Spomladi sem ugotovila, da imam težave s kandido, ki mi je povzročala želodčne težave, težave s prebavo in utrujenost. Odločila sem se za proti kandidno dieto, pred samo dieto pa sem …

Ali je mleko res zdravo?
  • ponedeljek, 24. november 2014

Lepo pozdravljeni, še vedno imam premalo informacij oz. kroži toliko raznolikih mnenj - je mleko za odraslega človeka zdravo? Oziroma: katero mleko, če sploh katero, naj bi odrasla oseba pila? Kravje, kozje ... živalsko ...? Najbrž tudi pri mlečnih …

Glavkom

Klamidija?