Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Driska in krvavo blato


Vprašanje:

Spoštovani gospod Košorok!

Vljudno prosim, če mi lahko odgovorite glede mojih težav. Moje težave so: že skoraj eno leto imam nekakšno kronično drisko. Blato je največkrat krvavo, ni pa vedno. Včasih me nenadoma tako močno žene na potrebo, da komaj utegnem priti do WC školjke kar me dela psihično potrtega in zaskrbljenega. Sicer nimam bolečin, trebuh je mehek, imam normalno barvo kože, dober tek, ne hujšam niti se redim. Star sem 80 let. Bil sem svoj čas operiran (vnetje trebušne slinavke, žolčni kamni, slepič, kila). Pred leti sem imel rano na dvanajsterniku. V času druge svetovne vojne sem preležal trebušni tifus. Ob tej priložnosti bi vas vprašal za nasvet, ali bi mi v mojem primeru pomagalo zaužitje pravega prahu lipovega oglja?  Kakšno odvajalo je v tem primeru najboljše? Za vaš odgovor se vam v naprej zahvaljujem in obenem vam želim vse najboljše v letu 2013.
Lepo pozdravljeni!

Odgovor:

Spoštovani!

Stanje kot mi ga opisujete je skrajno resno in pri vaših letih je nujno, da ga čim preje razčistimo. Vedno poudarjam, da je vsako krvavitev potrebno razčistiti, zato predlagam, da se čim prej eoglasite na pregled k zdravniku, ki bi znal razčistiti za kaj gre. Potreben je vsaj pregled zadnjika s prstom in rektoskopija. Pokazalo se bo, če je potrebno narediti tudi koloskopijo.

Ker opisujete krvavitev je manj verjetno, da bi bila krvavitev posledica slabega delovanja trebušne slinavke, s katero že imeli težave. Če ste iz Ljubljane vas pričakujemo. Na prijavnem okencu povejte, da smo se pogovarjali preko Vivine svetovalnice.

Lep pozdrav!
prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.